Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λακωνία γυναικοκτονία: “Την σκότωσα γιατί με απατούσε”
ΕΛΛΑΔΑ

Λακωνία γυναικοκτονία: “Την σκότωσα γιατί με απατούσε”

Λακωνία γυναικοκτονία: Τη ζήλευε και για αυτό τη σκότωσε - Τι είπε ο 40χρονος γυναικοκτόνος της Λακωνίας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Αλλη μία γυναικοκτονία, η 15η από τις αρχές του έτους, συγκλονίζει την Ελλάδα. Την Κυριακή το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ένας 40χρονος αλβανικής καταγωγής στραγγάλισε την 36χρονη σύζυγό του, στο χωριό Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, αμέσως μετά το άγριο έγκλημα ο δράστης τηλεφώνησε ο ίδιος στο “100” λέγοντας ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στη μικρή μονοκατοικίας της οικογένειας, βρήκαν τη γυναίκα δίχως τις αισθήσεις της και το σύζυγό της παρών στον τόπο του φονικού, τον οποίο συνέλαβαν. Η 36χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του χωριού, όπως δυστυχώς οι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Το ζευγάρι έχει δύο ανήλικα αγοράκια ηλικίας 11 και 9 χρονών. Μαρτυρίες ανέφεραν πως το βράδυ της Κυριακής οι δυο τους – εργάτες γης, που ζούσαν τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό – καβγάδισαν έντονα, ενώ τα δυο παιδιά κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Το χρονικό της νέας οικογενειακής τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος ζήλευε τη σύζυγό του και πίστευε ότι τον απατά. Παρόλα αυτά κατά τα τρία χρόνια της παραμονής στο χωριό η οικογένεια δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, οι γείτονες έκαναν λόγο για ένα εξαιρετικά φιλήσυχο ζευγάρι που μεγάλωνε με κόπο και καθημερινό αγώνα τα δύο αγοράκια τους. Πάντως, το τελευταίο Σαββατοκύριακο το ζευγάρι φαίνεται ότι βρισκόταν σε μια διαρκή ένταση, με τους τσακωμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Το βράδυ της Κυριακής, αφού έβαλαν τα παιδιά για ύπνο ο 40χρονος και η 36χρονη άρχισαν πάλι τον καβγά. Ο καθ΄ομολογία δράστης φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν, ότι η σύζυγός του του είπε να πάρει τα παιδιά και να φύγει και επίσης τον έβρισε. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον 40χρονο αυτό τον εκνεύρισε και της είπε ” ότι εγώ δεν ανέχομαι να με βρίζει μια γυναίκα”. Ευρισκόμενος εκτός εαυτού την έπιασε από το λαιμό και τη στραγγάλισε. Όταν συνειδητοποίησε το τι είχε κάνει, ο γυναικοκτόνος έφυγε από τη μικρή μονοκατοικία και άρχισε να περιφέρεται στο χωριό. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο σπίτι του ζευγαριού και τηλεφώνησε στις διωκτικές αρχές, ομολογώντας το άγριο έγκλημά του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 40χρονος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 36χρονης συζύγου του.

Προηγήθηκε τηλεφωνική κλήση του 40χρονου στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, κατά την οποία ενημέρωσε ότι μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, την έπνιξε με τα χέρια του. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους, όπου η 36χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις