Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επέτειος Γρηγορόπουλου 2021 – μέτρα: Φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2021 – μέτρα: Φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2021 - μέτρα: Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η θλιβερή επέτειος δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με μέτρα… Πολυτεχνείου, υπό τον φόβο μεμονωμένων καταδρομικών επιθέσεων σε αστυνομικές δυνάμεις και Τμήματα σε όλη την Περιφέρεια. Δύο προειδοποιητικά “χτυπήματα” σε Α.Τ. Ακροπόλεως και Πάτρας, προκαλούν ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ., για “εκρηκτικές” εκδηλώσεις μνήμης. Τα διαφορετικά καλέσματα στην Αθήνα, το μεσημέρι και το απόγευμα, θέτουν σε επιφυλακή τις αρχές, μετά τις πρόσφατες εντάσεις για Πέραμα, πανεπιστημιακή αστυνομία, υποχρεωτική λήψη DNA και αλλαγή του ποινικού κώδικα για κατοχή και χρήση βομβών μολότοφ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς των ΜΑΤ, της ΔΙ.ΑΣ., της ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, της Ασφάλεια, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι θα διατεθούν για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων, αλλά και για την περιφρούρηση, των χαρακτηρισμένων “κόκκινων” σημείων. Δυνάμεις αναμένεται να εγκατασταθούν από νωρίς το πρωί στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις οδούς Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπως επίσης και στα σημεία όπου έχουν δοθεί τα καλέσματα συγκεντρώσεων.

Παράλληλα υπό επιτήρηση θα βρίσκονται Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα. Από αέρος, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone θα επιτηρούν και θα μεταφέρουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ αντίστοιχη εικόνα θα καταγράφουν και επίγειες κάμερες. Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται και οι “Αίαντες”, τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, για να επέμβουν σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζουν ανησυχία για διασπορά μεμονωμένων ομάδων στα δύο διαφορετικά καλέσματα που έχουν δοθεί στην Αθήνα, το μαθητικό στις 12:00 το μεσημέρι και την προγραμματισμένη πορεία στις 18:00 το απόγευμα. Όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, στόχος είναι η πρώτη επέτειος που θα πραγματοποιηθεί χωρίς τους περιορισμούς του κορoνοϊού στις συγκεντρώσεις, να ολοκληρωθεί χωρίς εντάσεις και επεισόδια.

Καταδρομική επίθεση με στόχο το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας

Σε μια ενδεχομένως προειδοποιητική ενέργεια, τα ξημερώματα της Κυριακής, άγνωστοι πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με στόχο το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας. Οι 5 δράστες, προσέγγισαν το κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή ων εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα στις 05:30 και εκτόξευσαν τουλάχιστον πέντε βόμβες μολότοφ, πριν εξαφανιστούν. Στο σημείο βρισκόταν ο αξιωματικός υπηρεσίας, αλλά και ένας φρουρός, που τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, όταν πήρε φωτιά το μπουφάν του. Οι αρχές προχώρησαν σε 3 προσαγωγές, όμως όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή τους στο συμβάν. Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου.

Την ευθύνη για μια άλλη καταδρομική επίθεση με στόχο το Α.Τ. Ακροπόλεως στις 27 Νοεμβρίου, ανέλαβε η αναρχική ομάδα Σύντροφοι -Συντρόφισσες, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο μακροσκελές κείμενο, υπήρχαν αναφορές στην 13η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις αρχές για νέα αντίστοιχα χτυπήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις