Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αλεξανδρούπολη – ΗΠΑ: Ισχυρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη – ΗΠΑ: Ισχυρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία

Αλεξανδρούπολη - ΗΠΑ: Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τη συμβολή του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Μηνύματα υψηλού συμβολισμού έστειλε ο υπουργός Άμυνας από την Αλεξανδρούπολη αναφερόμενος στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ αλλά και στην στρατηγικής σημασίας Ανατολική Μεσόγειο. «Η στρατηγική σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ, εδράζεται σε ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς των χωρών και των λαών μας και κοινές αξίες. Η πρόσφατη υπογραφή στην Ουάσινγκτον του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης αυτής της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, μεταξύ των δυο Υπουργών Εξωτερικών των χώρων, αναβαθμίζει τις σχέσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε ότι η «Ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας, γεγονός που προσφέρει αυξημένες προοπτικές και ευκαιρίες για σταθερότητα, ανάπτυξη και ευημερία. Παράλληλα όμως συνοδεύεται από κοινές προκλήσεις ασφάλειας και απειλές ακόμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και σχέδιο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρακολούθησε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως εκδήλωση Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πλαίσιο της παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους, κατά την αναδίπλωση και ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ για την Επιχείρηση «ATLANTIC RESOLVE».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Βουλευτές Έβρου κ.κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey Pyatt), ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Υποδιοικητής του V Σώματος του Αμερικανικού Στρατού Υποστράτηγος Μάθιου Βάγκενεν (Matthew Wagenen).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις