Μεσολόγγι πλημμύρες: Στις λάσπες δρόμοι, σπίτια και καταστήματα

ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι πλημμύρες: Στις λάσπες δρόμοι, σπίτια και καταστήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μεσολόγγι πλημμύρες: Δεκάδες ισόγειες κατοικίες και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στο Μεσολόγγι μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

04.12.2021 | 09:24

“Βούλιαξε” το Μεσολόγγι μετά την σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την πόλη, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Δεκάδες ισόγειες κατοικίες και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει με τους ιδιοκτήτες ή τους ενοίκους τους να είναι σε απόγνωση καθώς έχουν προκληθεί πολλές και σημαντικές ζημιές σε οικοσκευές, λέβητες και εμπορεύματα. Ζημιές επίσης έχουν προκληθεί και σε ΙΧ. Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία 24 άτομα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με διασωστική λέμβο, καθώς και ερπυστριοφόρο όχημα της 6 ης Ε.Μ.Α.Κ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και σε μερική επιφυλακή οι εμπλεκόμενες δυνάμεις στις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας. Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Exit mobile version