Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αύξηση εμβολιασμών Ελλάδα: Κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση εμβολιασμών Ελλάδα: Κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού

Αύξηση εμβολιασμών Ελλάδα: Τη μείωση του διαστήματος της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους 6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα, στους 3 μήνες, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής και ήδη έχουν κλειστεί από χθες το βράδυ ως τις 10 σήμερα το πρωί πάνω από 200.000 ραντεβού. Σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη κυρίως από πολίτες που ήθελαν να κλείσουν ραντεβού για την 3η, την αναμνηστική δόση, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι έως τις 10:00 το πρωί είχαν κλειστεί 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης. Δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού. Τη μείωση του διαστήματος της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους 6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα, στους 3 μήνες, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων ημερησίως, ο χειμώνας που συνεπάγεται συναναστροφές σε κλειστούς χώρους, πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς και τα στοιχεία από έρευνες στο Ισραήλ και άλλες χώρες για την τρίτη δόση του εμβολίου, φαίνεται να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίσπευση του χρονικό διαστήματος μεταξύ των δόσεων των εμβολίων.

Θεμιστοκλέους: Προτεραιότητα στα ραντεβού για την 1η δόση

Ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 3η δόση και εξήγησε τι ισχύει με τα ραντεβού για εμβολιασμό. Ο κ.Θεμιστοκλέους μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη είπε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε πολύ κόσμο. Ενδεικτικά ανέφερε πως σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να εμβολιαστούν εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Παράλληλα ο κ.Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού

Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως. «Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ.Θεμιστοκλέους. Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις