Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμός παιδιών 5-11 Ελλάδα: “Η δόση έχει ελαττωθεί σε 10 μικρογραμμάρια”, λέει ο Κωνσταντόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 Ελλάδα: “Η δόση έχει ελαττωθεί σε 10 μικρογραμμάρια”, λέει ο Κωνσταντόπουλος

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 Ελλάδα: Ο πρόεδρος της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος μίλησε για αυτό το θέμα στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Από τις 6», ξεκινώντας από τα εμβόλια για ηλικίες 5 -11 ετών που θα παραληφθούν από τις 20 Δεκεμβρίου. «Πλήρης ασφάλεια και ήπια συμπτωματολογία όπως ένα τοπικό πόνο για μία ημέρα», δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής μιλώντας για εμβόλιο «πολύ ελαφρότερο από των ενηλίκων καθώς η δόση έχει ελαττωθεί σε 10 μικρογραμμάρια, ενώ συγκριτικά για τους ενήλικες η πρώτη δόση του σκευάσματος της Pfizer αντιστοιχεί σε 30 μικρογραμμάρια και σε 100 μικρογραμμάρια της Moderna.

«Αρχίζουν και νοσούν όπως βλέπουμε τα παιδιά, αφού δεν εμβολιάστηκαν οι ενήλικες πάνω των 60 ετών. Έτσι δεν θα αναγκαζόμασταν να συστήσουμε εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών αλλά θα λέγαμε να αυτοπεριοριστούν, να μείνουν και να νοσήσουν», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος. «Αν πάμε Απρίλιο – Μάρτιο θα είναι αργά», πρόσθεσε ο καθηγητής, εξηγώντας ότι η παραλαβή των εμβολίων στις 20 Δεκεμβρίου, σημαίνει έναρξη εμβολιασμών 20 ημέρες μετά και άλλες 15 για την αποτελεσματικότητα, οπότε φθάνουμε μέσα Φεβρουαρίου.

Για την παράλληλη λήψη του εμβολίου της γρίπης και του κορονοϊού

Δεν υπάρχει αντένδειξη για παράλληλη λήψη του εμβολίου κατά της γρίπης, πρόσθεσε ο καθηγητής. «Οι ιώσεις μας είχαν ξεχάσει τα δύο τελευταία χρόνια», είπε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι τα παιδιά  είναι τώρα πιο ευαίσθητα, σα να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο». Ωστόσο επέμεινε ότι η μάσκα παράλληλα με τον αερισμό των σχολείων είναι δύο μέτρα πολύ σημαντικά. Στο σημείο αυτό ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για ένα «νησί όπου η μισή σχολική τάξη έχει παιδιά χωρίς μάσκα εξαιτίας των γονέων».

Σχετικά με τη μετάλλαξη «Όμικρον» ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «μέχρι να αποδειχθεί η αυξημένη μεταδοτικότητα οφείλουμε να μην αφήνουμε έδαφος στον ιό να βρίσκει «απροστάτευτους, δηλαδή προέχει ο εμβολιασμός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις