Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρνητές ιερείς: Πυρά κατά των “απειθών κληρικών” από το Μητροπολίτη Διονύσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές ιερείς: Πυρά κατά των “απειθών κληρικών” από το Μητροπολίτη Διονύσιο

Αρνητές ιερείς: Επίσης, ο Μητροπολίτης τους χαρακτηρίζει "ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων" σε ανακοίνωση της Μητρόπολης που φέρει την υπογραφή του.

Ξεσπά ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος κατά των ιερέων – αρνητών του εμβολίου κατά του κορονοϊού, τους οποίους χαρακτηρίζει «ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων». Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Μητρόπολη Ζακύνθου και φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτη, Διονυσίου.

Η Μητρόπολη ανακοίνωσε την «επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές», ενώ στη συνέχεια έκανε γνωστό ότι «δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ως εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ’, γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους. Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις