Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ντόρα Μπακογιάννη – Τουρκία: “Η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη – Τουρκία: “Η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα”

Ντόρα Μπακογιάννη - Τουρκία: Σε τηλεοπτική της συνέντευξη μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για τις εξελίξεις στην Τουρκία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Εξέφρασε την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στη γείτονα, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται για την αποσταθεροποίηση και την οικονομική κατάσταση μιας μεγάλης χώρας όπως η Τουρκία που ουσιαστικά παραπαίει οικονομικά.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι στην Τουρκία αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και από την άλλη πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τη δύναμη της Ελλάδος, την αμυντική της θωράκιση, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες της χώρας μας που είναι σταθερές. «Αυτή η σταθερότητα που έχει η Ελλάδα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας» είπε η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σταθερό.

Αμφιβολίες ότι ο Ερντογάν “θα κάνει μεγάλες φασαρίες”

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στην Κύπρο η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο ο Ερντογάν «θα κάνει μεγάλες φασαρίες» εκεί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή Αμερικάνοι (γεωτρήσεις Exxon Mobil) χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο δίπλα οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ όπου δραστηριοποιούνται οι Γάλλοι. «Τον βλέπω πάρα πολύ πιεσμένο στο εσωτερικό του μέτωπο για να κάνει ‘’ταρζανιές’’», εκτίμησε για τον Εντογάν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο «μενού» για τον Τούρκο πρόεδρο, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «η Ελλάδα πλέον είναι το παράδειγμα της επιτυχίας για την Τουρκία και αυτό είναι δύσκολο να το αντέξει. Όταν βγαίνει η αντιπολίτευση και σου λέει: ‘’κοιτάξτε πόσος είναι ο μισθός στην Ελλάδα και πόσος είναι σε εμάς’’ και αυτό τους πονάει.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «πάρα πολλοί μιλάνε και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι «ξεγράφεις τον Ερντογάν». Εξήγησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος αποφασισμένος, που γνωρίζει πως σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτόν. «Άρα τι εκλογές θα κάνει; Πώς θα τις κάνει; Σε τι συνθήκες θα γίνουν; Όλα αυτά είναι ερωτηματικά που θα πρέπει να περιμένουμε να απαντηθούν», τόνισε.

Η άλλη παράμετρος

Μια άλλη παράμετρος που έθεσε η κ. Μπακογιάννη είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για την αντιπολίτευση στην Τουρκία καθώς σε πάρα πολλά θέματα που αφορούν την Ελλάδα είναι πολύ σκληρότερη από τον Ερντογάν. «Έχουμε και έχουμε μια ‘’μανία’’ στην Ελλάδα να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά μιας χώρας… ‘’έφυγε ο Ερντογάν λύσαμε τα προβλήματα’’. Δεν είναι έτσι», σημείωσε. Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι εξαρτάται πρωτίστως από την Ελλάδα η αμυντική μας θωράκιση και η διπλωματική μας δραστηριότητα καθώς και η σταθερότητα στις ελληνικές θέσεις κάτι που αποτελεί όπως είπε το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις