Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού 6 δόση 2021: Κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 6 δόση 2021: Κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επίδομα παιδιού 6 δόση 2021: Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Κλείνει στις 6 το απόγευμα στις 9 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21- Επίδομα Παιδιού του ΟΠΕΚΑ, όπως συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή. Κατόπιν αυτού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηνιαίας δόσης για το επίδομα παιδιού. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Η συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση του έτους 2021 θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων. Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, δηλαδή θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Οι προϋποθέσεις για χορήγηση του επιδόματος

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στο τον σύνδεσμο opeka.gr, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις με διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα παιδιού που δίδονται από τον Οργανισμό.

Δείτε ακόμη

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα η καταβολή τους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο

Κούρεμα έως 75% με τον εξωδικαστικό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις