Μετάλλαξη Όμικρον Κρήτη: Εμβολιασμένος με δύο δόσεις ο Έλληνας

ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Όμικρον Κρήτη: Εμβολιασμένος με δύο δόσεις ο Έλληνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Μετάλλαξη Όμικρον Κρήτη: Ο άνδρας έχει καλή κλινική εικόνα και βρίσκεται σε κατ' οίκον καραντίνα.

02.12.2021 | 13:19

Εμβολιασμένος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας στην Κρήτη που εντοπίστηκε με τη μετάλλαξη Όμικρον και ο οποίος περνά τον κορονοϊό με ελαφρά συμπτώματα. Ο Έλληνας από το Γιοχάνεσμπουργκ που έφθασε στην Κρήτη απευθείας από Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και βγήκε θετικός στον κορονοϊό στις 29 Νοεμβρίου και σήμερα επιεβεβαιώθηκε ότι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον, είναι εμβολιασμένος με δύο δόσεις, αυτός είναι και ένας από τους λόγους προφανώς που περνά τον κορονοϊό ελαφριά.

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμουδάκη, η οποία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, ο άνδρας με τη μετάλλαξη Όμικρον έχει καλή κλινική εικόνα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Όπως εξήγησε, λόγω του ιστορικού ταξιδιού του, από την πρώτη στιγμή η περίπτωση αυτή αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ δεν χάθηκε καθόλου πολύτιμος χρόνος για την ιχνηλάτηση των επαφών του από την Πολιτική Προστασία.

Τα μέτρα που εξειδίκευσε ο Πλεύρης

Ο κ. Πλεύρης στην εξειδίκευση των μέτρων που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα. Ενα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο ακριβώς θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές δηλαδή.

Όσον αφορά τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με self test. Τέλος, για το πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται θετικό PCR τεστ.

Exit mobile version