Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάριος Παπαγεωργίου – υπόθεση: Νέα έρευνα σε εξέλιξη, κατέθεσε η μητέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Παπαγεωργίου – υπόθεση: Νέα έρευνα σε εξέλιξη, κατέθεσε η μητέρα του

Μάριος Παπαγεωργίου - υπόθεση: «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη που ενήργησε τόσο τάχιστα για να λάμψει η αλήθεια πολύ γρήγορα».

Κατάθεση στο πλαίσιο της νέας έρευνας που διενεργείται από τις δικαστικές αρχές για την εμπλοκή ακόμη εννέα προσώπων στην υπόθεση της απαγωγή και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, η σορός του οποίου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, έδωσε σήμερα η μητέρα του Βαρβάρα Θεοδωράκη. «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη που ενήργησε τόσο τάχιστα για να λάμψει η αλήθεια πολύ γρήγορα» δήλωσε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της, ζητώντας να βρεθεί ό,τι έχει απομείνει από το παιδί της.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου, Νίκος Ρουσόπουλος, τόνισε ότι ζητήθηκαν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από τις δικαστικές αρχές, μεταξύ των οποίων και η έρευνα του Καναδού ερευνητή για την τύχη του Μάριου. «Θεωρούμε ότι τα στοιχεία θα οδηγήσουν στη λύση της υπόθεσης. Σίγουρα όταν έχεις εννέα κατηγορούμενους, κάποιος θα μιλήσει» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι τόσο σε πρώτο όσο και δεύτερο βαθμό ο εγκέφαλος της υπόθεσης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε διατάξει τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας για ακόμη εννέα πρόσωπα για τα οποία προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Μάριου Παπαγεωργίου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την Αρχές αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αυτός ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

«Ήταν αυτός που κατάφερε να γίνει το στήριγμα της μητέρας του Μάριου, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας, ώστε να επιτύχει το στόχο του να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου. Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην Αστυνομία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις