Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη εξωτερικού φρουρού φυλακών για συμμετοχή σε πολυπλόκαμο κύκλωμα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη εξωτερικού φρουρού φυλακών για συμμετοχή σε πολυπλόκαμο κύκλωμα

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε επιχειρήσεις της Ασφάλειας Κομοτηνής στην πόλη και στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν συνολικά 38 άτομα, εκ των οποίων έξι γυναίκες και δύο αλλοδαποί.

Εξωτερικός φρουρός φυλακών της χώρας συνελήφθη για συμμετοχή σε πολυπλόκαμο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο. Σε επιχειρήσεις της ασφάλειας Κομοτηνής σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή συνελήφθησαν συνολικά 38 άτομα, εκ των οποίων έξι γυναίκες και δύο αλλοδαποί. Εκτιμάται ότι διακίνησαν τους τελευταίους μήνες 34 κιλά κάνναβης με κέρδη άνω των 190.000 ευρώ.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άλλο ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην διακίνηση ναρκωτικών πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία. Υπάλληλος εξωτερικής φρουράς φυλακών της χώρας, περιλαμβάνεται στους τριάντα οκτώ  συνολικά συλληφθέντες από την Ασφάλεια Κομοτηνής, για εμπλοκή σε πολυπλόκαμο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τριάντα τέσσερα κιλά

Τα στοιχεία των διωκτικών Αρχών δείχνουν ότι το κύκλωμα αυτό, στον καιρό της δραστηριοποίησής του έχει διακινήσει περίπου 34 κιλά κάνναβης ενώ τα κέρδη από την πώληση υπολογίζονται σε ποσό πάνω από 190.000 ευρώ.

Σε Ροδόπη, Ξάνθη, Έβρο

Η εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά  σε Ροδόπη, Ξάνθη, Έβρο και τα οποία συγκεκριμένα μέλη της προμηθεύονταν από άλλους λαθρεμπόρους σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, εξαρθρώθηκε μετά από επιχειρήσεις σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, στις οποίες έλαβαν μέρος δεκάδες αστυνομικοί διαφορετικών υπηρεσιών. Οι 36 εκ των συλληφθέντων είναι ημεδαποί(έξι γυναίκες), ενώ οι δύο αλλοδαποί.

Εξωτερικός φρουρός φυλακών

«Πρόκειται για τριάντα έξι (36) ημεδαπούς (τριάντα άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας υπάλληλος εξωτερικής φρουράς καταστήματος κράτησης και έξι γυναίκες) και δύο (2) αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών κατά περίπτωση», αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Από τον Ιανουάριο

«Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων», συνεχίζει η Αστυνομία «προηγήθηκε αστυνομική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι οι δράστες από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2021 έως την 29-11-2021, εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και σύνθεση που εναλλασσόταν ανάλογα με τις περιστάσεις, έχοντας ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της πώλησης ναρκωτικών. Από την πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος και την πρόοδο των ερευνών, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, ποσότητες τις οποίες προμηθεύονταν από τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή».

Και διακίνηση παράτυπων μεταναστών

Δύο, ωστόσο, εκ των συλληφθέντων, απεδείχθη ότι δραστηριοποιούνταν και στις επικερδείς για τους διακινητές προώθηση παράτυπων μεταναστών από Τουρκία στην Ελλάδα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι η οργάνωση προμήθευε με ναρκωτικά τουλάχιστον 115 άτομα.

Τα κατασχεθέντα

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, σε οχήματα και σε σημεία απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα κιλό και 608,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 502 ναρκωτικά δισκία, 342 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 10 ml χασισέλαιο, 45 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, 3 μαχαίρια, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 22 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 9.210 ευρώ περίπου, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων. Κατασχέθηκαν επίσης 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις