Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πενγκ Σουάι – απόφαση WTA: Ανέστειλε τα τουρνουά στην Κίνα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πενγκ Σουάι – απόφαση WTA: Ανέστειλε τα τουρνουά στην Κίνα

Πενγκ Σουάι - απόφαση WTA: Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών του χώρου είτε με δηλώσεις, είτε μέσω σόσιαλ, στήριξε αυτή την απόφαση και ορισμένοι μάλιστα πέταξαν το μπαλάκι στην ATP.

Μαζικά στήριξαν την απόφαση της WTA να αποκλείσει την Κίνα από το καλεντάρι της το 2022 στο τένις εξαιτίας της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ, οι άνδρες τενίστες. Η συντριπτική πλειοψηφία είτε με δηλώσεις, είτε μέσω σόσιαλ, στήριξε αυτή την απόφαση και ορισμένοι μάλιστα πέταξαν το μπαλάκι στην ATP η οποία ακόμη δεν έχει πάρει θέση για το αν στηρίζει την κίνηση αυτή ή αν προτίθεται να ακολουθήσει τα ίδια βήματα.

Χαρακτηριστικά, υπέρμαχος της απόφασης ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είπε: «Στηρίζω την στάση της WTA. Μιλάμε για τη ζωή μιας τενίστριας, για την οποία δημιουργούνται ερωτηματικά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, άνδρες και γυναίκες, ATP και WTA. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση», ανέφερε.

Στηρίζουμε τις φωνές των γυναικών και τα δικαιώματά τους

Ίδια στάση τηρούν και άλλοι τενίστες όπως ο Κέβιν Άντερσον που ανέφερε: «Χειροκροτώ την απόφαση της WTA που έβγαλε μια πολύ δυνατή ανακοίνωση, υψώνοντας το ανάστημα σε ζήτημα μεγαλύτερο του τένις. Στηρίζουμε τις φωνές των γυναικών και τα δικαιώματά τους». Το ίδιο έκαναν και οι γυναίκες, ακόμη και παλιές δόξες όπως η Μπίλι Τζιν Κινγκ που αποθέωσε την WTA για την απόφασή της, αλλά και η Κρις Εβερτ. Μια απόφαση που θα κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια λόγω των συμφωνιών που υπάρχουν και αρκετές νομικές επιπλοκές, εκτός κι αν η Κίνα αλλάξει στάση και η Πενγκ εμφανιστεί κάτω από τους όρους που θέτει η ομοσπονδία, για να σιγουρευτεί πως είναι ασφαλής και ελεύθερη η τενίστρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις