Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Ευρώπη: Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει, λέει η πρόεδρος της Κομισιόν

ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Ευρώπη: Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει, λέει η πρόεδρος της Κομισιόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Ευρώπη: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε ότι η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση.

01.12.2021 | 15:39

Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη. Συγκεκριμένα είπε πως «είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει στην ΕΕ».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση, πρόσθεσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, η επιστημονική κοινότητα θα χρειαστεί «100 ημέρες» για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα παραλλαγή Όμικρον.

Δόσεις για παιδιά: Διαθέσιμες στις 13 Δεκεμβρίου

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε επίσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο. Έπειτα πρόσθεσε: «Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», ενώ πρόσθεσε: «Έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου».

Exit mobile version