Κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ: 10 αστυνομικοί συνελήφθησαν για παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ: 10 αστυνομικοί συνελήφθησαν για παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ: Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων αστυνομικών, ηγετική θέση φέρεται να κατείχε αξιωματικός

01.12.2021 | 10:08

Μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς με τη συμμετοχή αστυνομικών και κάποιων υπαλλήλων  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σκοπό είχε την παράνομη ελληνοποίηση αλλοδαπών, που δεν συγκέντρωναν τα απαιτούμενα στοιχεία,  έναντι αμοιβής, έρχεται στο φως από σαρωτική έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε Τμήματα Ασφάλειας της Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, στη διάρκεια επιχειρήσεων ιδιαίτερα σε Τμήμα της Αττικής, προσήχθησαν και συνελήφθησαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι σήμερα αναμένεται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος δωροδοκία, υφαρπαγών ταξιδιωτικών εγγράφων και άλλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων αστυνομικών, ηγετική θέση φέρεται να κατείχε αξιωματικός, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική, που είναι μεταξύ των συλληφθέντων. Οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν υπηρετούσαν είτε σε Τμήματα Ασφαλείας είτε σε γραφεία Διαβατηρίων της Αττικής.

Ξαφνικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν από τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας σε δέκα Τμήματα, μεταξύ των οποίων σε αυτά  της Καλλιθέας, της Ομόνοιας, της Γλυφάδας και του Ασπροπύργου. Οι έρευνες των Εσωτερικών Υποθέσεων, πραγματοποιήθηκαν και  σε σπίτια και Υπηρεσίες του Δημοσίου.

Άδειες παραμονής, ταυτότητες

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν έως αργά τη νύχτα της Τρίτης και ενώ αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τα μέλη του πολυπλόκαμου κυκλώματος, με τη  συνέργεια αστυνομικών και άλλων στελεχών της οργάνωσης, κατηγορούνται ότι χορηγούσαν –έναντι αμοιβής- έγγραφα σε αλλοδαπούς, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να έχουν το δικαίωμα οι αλλοδαποί να λάβουν  άδεια παραμονής, ταυτότητα και άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες,  πρώτος στόχος της οργάνωσης,  ήταν η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής και στη συνέχεια η άδεια διαμονής.

Η έρευνα ήταν πολύμηνη και εξετάστηκαν σε πολλά Τμήματα όλες οι ταυτότητες και τα διαβατήρια, που εκδόθηκαν από αυτά, το επίμαχο χρονικό διάστημα δράσης του κυκλώματος. Εχει κατασχεθεί πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν, κατά τους «αδιάφθορους»- της Υπηρεσίας αυτής ταγμένης κατά της διαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα, προΐσταται και εισαγγελέας- τις παράνομες πράξεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.

Ολη τη νύχτα οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων συνέτασσαν την ογκώδη δικογραφία, στην οποία κατά πληροφορίες, πέραν των άλλων στοιχείων περιέχονται και απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων και όπου σε πολλές από αυτές χρησιμοποιούνται κωδικοί.

Σήμερα μέχρι το απόγευμα αναμένεται οι συλληφθέντες αστυνομικοί και λοιποί να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Exit mobile version