Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αιματηρές ληστείες: Επίθεση σε έναν φαρμακοποιό και μία οδηγό φορτηγού
ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρές ληστείες: Επίθεση σε έναν φαρμακοποιό και μία οδηγό φορτηγού

Αιματηρές ληστείες: Στη μία περίπτωση άρπαξαν από το ανήμπορο θύμα τους 10.000 ευρώ.

Έστησαν ενέδρα σε φαρμακοποιό, στην αυλή του σπιτιού του, του επετέθησαν, τον χτύπησαν, τον έριξαν στο έδαφος, τον φίμωσαν με μονωτική ταινία και τον λήτεψαν. Άρπαξαν από το, ανήμπορο να αντιδράσει θύμα τους, 10.000 ευρώ, προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες κι έναν σάκο που περιείχε φάρμακα! Δύο 24ωρα αργότερα, οι δύο δράστες και ο τρίτος συνεργός του, ο οποίος στη διάρκεια της ληστείας κρατούσε «τσίλιες», έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Έδεσσας. Πρόκειται για δύο Έλληνες- αδέλφια- και έναν Γεωργιανό, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τη ληστεία στη Σκύδρα.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Οι δράστες, είχαν δει τον φαρμοκοποιό- έναν από τους παλαιότερους στην περιοχή- να πηγαίνει στο φαρμακείο του βράδυ της Κυριακής. Αποφάσισαν να τον ληστέψουν πιστεύοντας ότι θα φέρει πάνω του χρήματα. Έτρεξαν και οι δύο από τους δράστες, κρύφτηκαν στις φυλλωσιές της αυλής του. Ανύποπτος ο φαρμακοποιός, έφθασε στο σπίτι και επιχείρησε να ξεκλειδώσει την πόρτα. Τότε, ήταν που πετάχτηκαν στο σκοτάδι και άρχισαν να τον χτυπούν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, η ληστεία σε βάρος του φαρμακοποιού, έλαβε χώρα το βράδυ της 28ης προς 29ης Νοεμβρίου 2021.

Κι έναν σάκο φάρμακα

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την έρευνα, οι 2 από τους συλληφθέντες είχαν κρυφτεί στην αυλή του παθόντα και τη στιγμή που επέστρεφε σπίτι του, τον ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας και του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου, διάφορα προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και έναν σάκο που περιείχε φάρμακα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Ο τρίτος ημεδαπός παρέμενε σε κοντινή απόσταση έχοντας τον ρολό του «τσιλιαδόρου». Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα». Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Έδεσσας συνεχίζεται για την αναζήτηση των κλεμμένων αντικειμένων και χρημάτων.

Η ληστεία της Αιγιαλείας

Λίγο νωρίτερα, είχε εξιχνιασθεί άλλη ληστεία-θρίλερ με θύμα γυναίκα οδηγό φορτηγού, που είχε γίνει υπό περιπετειώδεις συνθήκες στην περιοχή της Αιγιαλείας, πριν από έναν μήνα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. «Ειδικότερα», λέει η Αστυνομία «την 19/10/2021 το μεσημέρι, τρεις δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας μπαλακλάβες, μετέβησαν με όχημα σε αγροτικό δρόμο και δυο από αυτούς κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι εξανάγκασαν ημεδαπή γυναίκα που διερχόταν, με φορτηγό αυτοκίνητο, από το σημείο, να σταματήσει.

Στη συνέχεια, ένας από τους δράστες με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και έπειτα της άσκησε σωματική βία, χτυπώντας την στο κεφάλι και στο στομάχι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις