Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία: Υπέρ φαίνεται να δηλώνει ο Σολτς
ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία: Υπέρ φαίνεται να δηλώνει ο Σολτς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία: Σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον του μελλοντικού καγκελάριου, ο Όλαφ Σολτς "δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης".

Ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για την αναχαίτιση της έξαρσης των μολύνσεων στη χώρα του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιβάλλον του μελλοντικού σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου, ο Σολτς «είπε ότι αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα».

Επίσης, ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης» σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ της ‘Ανγκελα Μέρκελ και των επικεφαλής των 16 γερμανικών κρατιδίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της Covid.

Τεταμένη η υγειονομική κατάσταση

Εξετάζεται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η Γερμανία έχει αποκλείσει μέχρι τώρα τη ριζοσπαστική επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ) και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο η υγειονομική κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη, με το ποσοστό συχνότητας εμφάνισης των κρουσμάτων να είναι σήμερα 452,2 ανά 100.000 κατοίκους. Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε μέχρι σήμερα τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν 57 εκατομμυρίων ανθρώπων (68,5%). Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης RTL και ntv.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις