Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Κρέπες συνταγή εύκολη: Μάθε πώς θα τις φτιάχνεις τέλειες και νόστιμες
PLUS

Κρέπες συνταγή εύκολη: Μάθε πώς θα τις φτιάχνεις τέλειες και νόστιμες

Κρέπες συνταγή εύκολη: Μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές είτε θες να τις φτιάξεις γλυκές, είτε θες να τις φτιάξεις αλμυρές.

Οι κρέπες είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορούμε να φάμε. Έχουμε την επιλογή να τη φτιάξουμε όπως θέλουμε, να βάλουμε ό,τι υλικά μας αρέσουν και έτσι, να απολαύσουμε ένα νόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή που βρήκαμε και ελπίζουμε να είναι όπως την τρως έξω. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες.

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

1 ½ κούπα γάλα

2 αυγά

3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος). Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά. Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.

Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις. Πρόσεχε να χρησιμοποιείς σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσεις τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι. Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσεις τις κρέπες σου πάνω από 1-2 φορές. Ανάλογο το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θες, όμως, κράτα τες περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι.

Συμβουλές για τις λεπτομέρειες

Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, ακολουθούν δύο hints για να είναι όλα τέλεια.

Hint: Αν οι κρέπες σου καίγονται πριν ψηθούν, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μάτι. Αν βλέπεις ότι δε ψήνονται με τίποτα, αύξησέ τη!

Hint 2: Μπορείς στις κρέπες να βάλεις ό,τι σου αρέσει, από τυρί, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος έως πραλίνα σοκολάτας, φρούτα και σαντιγί!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις