Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Twitter – παραίτηση Τζακ Ντόρσεϊ: Αποχώρησε τελικά από την εταιρεία – Η ανακοίνωση
ΚΟΣΜΟΣ

Twitter – παραίτηση Τζακ Ντόρσεϊ: Αποχώρησε τελικά από την εταιρεία – Η ανακοίνωση

Twitter - παραίτηση Τζακ Ντόρσεϊ: Επιβεβαιώθηκαν οι τελευταίες πληροφορίες που μετέδιδαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, επιβεβαιώνοντας ο ίδιος τις πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης για αποχώρηση. Με ανάρτησή του στο Twitter ο μέχρι πρότινος CEO έστειλε το δικό του μήνυμα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα τον αντικαταστήσει ο Παράγκ Αγκραβάλ, υπεύθυνος για τις ομάδες τεχνικής στρατηγικής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ο νέος CEO θα πρέπει να ανταποκριθεί στους «επιθετικούς» στόχους που θέτει η εταιρεία στον εαυτό της: Έχει θέση ως στόχο τα 315 εκατ. ενεργούς ημερήσιους χρήστες μέχρι το τέλος του 2023, καθώς και τουλάχιστον τον διπλασιασμό των εσόδων της εκείνη τη χρονιά.

Ο Ντόρσεϊ, επίσης διευθυντής της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών Square, έγινε συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης το 2006, ενώ η είδηση εγκατάλειψης του τιμονιού της εταιρείας Twitter έρχεται μισό και πλέον χρόνο αφότου ο ιδρυτής της  Elliott Management είχε προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει το 2020. Ο Ντόρσεϊ είχε απολυθεί από το Τwitter το 2008, επέστρεψε όμως το 2015. Κατά καιρούς έχει επικριθεί από το προσωπικό της Twitter για τη δεύτερη εργασία που διατηρεί και κατά πόσο θεμιτό είναι αυτό.

Η Elliott Management είχε ζητήσει την αντικατάσταση του Ντόρσεϊ

Η μέτοχος της Twitter, Elliott Management, έχει ζητήσει εδώ και καιρό την αντικατάσταση του Ντόρσεϊ στη θέση του CEO, προτού μάλιστα η επενδυτική εταιρεία φθάσει σε συμφωνία με τη διοίκηση της Twitter. O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Elliott Management, επενδυτής Πολ Σίνγκερ, είχε αναρωτηθεί κατά πόσο ο Ντόρσεϊ  μπορούσε να τρέχει ταυτόχρονα δύο εισηγμένες εταιρείες, καλώντας τον τελευταίο να επιλέξει τη μία θέση και να εγκαταλείψει την άλλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις