Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουίτερ – παραίτηση Τζακ Ντόρσεϊ: Ενδεχόμενη αποχώρησή του από την εταιρεία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουίτερ – παραίτηση Τζακ Ντόρσεϊ: Ενδεχόμενη αποχώρησή του από την εταιρεία

Τουίτερ - παραίτηση Τζακ Ντόρσεϊ: Σύμφωνα με πηγές των New York Times θα μπορούσε να γίνει σχετική ανακοίνωση ακόμα και τη Δεύτερα.

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Twitter Τζακ Ντόρσεϊ , ο οποίος σύμφωνα με πηγές των New York Times θα μπορούσε να ανακοινώσει ακόμη και τη Δευτέρα την αποχώρησή του. Ο Ντόρσεϊ, επίσης διευθυντής της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών Square, έγινε συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης το 2006, ενώ η είδηση εγκατάλειψης του τιμονιού της εταιρείας Tνεwitter έρχεται μισό και πλέον χρόνο, αφότου ο ιδρυτής της Elliott Management είχε προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει το 2020.

Ο Ντόρσεϊ είχε απολυθεί από το Τwitter το 2008, επέστρεψε όμως το 2015. Κατά καιρούς έχει επικριθεί από το προσωπικό της Twitter για τη δεύτερη εργασία που διατηρεί και κατά πόσο θεμιτό είναι αυτό.

Η πίεση από τον Πολ Σίνγκερ

Η μέτοχος της Twitter, Elliott Management, έχει ζητήσει εδώ και καιρό την αντικατάσταση του Ντόρσεϊ στη θέση του CEO, προτού μάλιστα η επενδυτική εταιρεία φθάσει σε συμφωνία με τη διοίκηση της Twitter. O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Elliott Management, επενδυτής Πολ Σίνγκερ, είχε αναρωτηθεί κατά πόσο ο Ντόρσεϊ μπορούσε να τρέχει ταυτόχρονα δύο εισηγμένες εταιρείες, καλώντας τον τελευταίο να επιλέξει τη μία θέση και να εγκαταλείψει την άλλη.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αντικαταστήσει τον Ντόρσεϊ. Εάν ωστόσο αποχωρήσει, ο νέος CEO θα πρέπει να ανταποκριθεί στους «επιθετικούς» στόχους που θέτει η εταιρεία στον εαυτό της: έχει θέση ως στόχο τα 315 εκατ. ενεργούς ημερήσιους χρήστες μέχρι το τέλος του 2023, καθώς και τουλάχιστον τον διπλασιασμό των εσόδων της εκείνη τη χρονιά. Πάντως, η Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις