Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξαφάνιση Ρωσίδων – Κύπρος: Γιατί «βλέπουν» έγκλημα οι Αρχές
ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Ρωσίδων – Κύπρος: Γιατί «βλέπουν» έγκλημα οι Αρχές

Εξαφάνιση Ρωσίδων - Κύπρος: Κάτω από άκρα μυστικότητα μάλιστα έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο, το οποίο ήδη τελεί υπό κράτηση.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες στην Κύπρο για την υπόθεση της εξαφάνισης δύο Ρωσίδων που διέμεναν στην Λάρνακα. Σύμφωνα με το philenews, η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο πίσω από την εξαφάνιση εδώ και 12 ημέρες των δύο Ρωσίδων να κρύβεται πιθανόν διπλό έγκλημα. Κάτω από άκρα μυστικότητα μάλιστα έχει προβεί στη σύλληψη ενός προσώπου, το οποίο ήδη τελεί υπό κράτηση για εφτά ημέρες, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε από το ΤΑΕ Λάρνακας το περασμένο Σάββατο στο Δικαστήριο δίχως να ανακοινωθεί οτιδήποτε για διερευνώμενη υπόθεση απαγωγής. Η εξαφάνιση των δύο Ρωσίδων, ηλικίας 43 και 33 ετών, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 17 Νοεμβρίου και παρά τις προσπάθειες για εντοπισμό τους και την ανακοίνωση της εξαφάνισής τους με φωτογραφίες, αυτές δεν εντοπίστηκαν. Στο πλαίσιο των ερευνών, δόθηκε πρόσφατα πληροφορία στην Αστυνομία για ένα πρόσωπο που μετέφερε τις δύο κοπέλες σε εξοχικό στον Μονιάτη. Το άτομο αυτό εντοπίστηκε και φέρεται να ανέφερε ότι όντως μετέφερε τις δύο γυναίκες στο εξοχικό με τη θέλησή τους, αλλά τις επέστρεψε στο σπίτι τους την ίδια ημέρα, ισχυρισμός που διερευνάται.

Οι ειδικοί εντόπισαν ίχνη αίματος σε διάφορα σημεία του υποστατικού.

Μόλις λήφθηκε η πληροφορία από τις Αρχές, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μαζί με ειδικούς της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο εξοχικό σπίτι όπου προέβησαν σε εξονυχιστικές έρευνες που συνεχίστηκαν και το Σάββατο. Σύμφωνα με το philenews, oι ειδικοί εντόπισαν ίχνη αίματος σε διάφορα σημεία του υποστατικού. Λήφθηκαν δείγματα και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν το χειρότερο σενάριο που φοβούνταν καθώς χθες αναλύσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, έδειξαν ότι το αίμα που εντοπίστηκε είναι, πρώτον, ανθρώπινο και δεύτερον, ταυτίζεται με το γενετικό υλικό της μιας από τις εξαφανισθείσες.

Έτσι, αστυνομική πηγή ανέφερε στο philenews ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο πίσω από την εξαφάνιση των δύο γυναικών να κρύβεται εγκληματική ενέργεια. Σημειώνεται ότι οι δύο γυναίκες εδώ και ημέρες δεν είχαν επικοινωνία με τους δικούς τους, που άρχισαν να τις αναζητούν. Από την πλευρά του το ΤΑΕ Λάρνακας λαμβάνει καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα και εξετάζει το σήμα των κινητών των δύο γυναικών για να φανεί το τελευταίο τους σήμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις