Διακίνηση ναρκωτικών: Συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν πάνω από 21 κιλά ηρωίνης

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν πάνω από 21 κιλά ηρωίνης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Διακίνηση ναρκωτικών: Ισχυρό χτύπημα της δίωξης σε κύκλωμα Αλβανών οι οποίοι ήταν έτοιμοι να ρίξουν στις πιάτσες του κέντρου της Αθήνας πάνω από 21 κιλά ηρωίνης.

29.11.2021 | 10:29

Μια μεγάλη πληγή που έτρεχε… θάνατο, κατάφεραν να κλείσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κυψέλη και Γαλάτσι, κατασχέθηκαν πάνω από 21,5 κιλά ηρωίνης ενώ βρέθηκαν με χειροπέδες τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο Αλβανοί υπήκοοι και μία γυναίκα ομοεθνής τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και, κυρίως, σε διακινητές στο κέντρο της Αθήνας.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Συνελήφθησαν οι δύο  άντρες Αλβανοί, ηλικίας 33 και 36 ετών και μία 60χρονη γυναίκα, μέλη της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία “προφίλ” των εμπλεκομένων.

Εργαστήριο νόθευσης στο Γαλάτσι

«Εντοπίσθηκε, μάλιστα», αναφέρει η Δίωξη «σε οικία στην περιοχή του Γαλατσίου, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση». Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκαν και  οι ρόλοι των εμπλεκομένων και συγκεκριμένα:

  • Του 33χρονου, στη διεύθυνση της οργάνωσης, καθώς και στην ανεύρεση και στον συντονισμό της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.
  • Του 36χρονου, ως υπεύθυνου για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και για τη φύλαξη των χρημάτων που προέρχονταν από τις πωλήσεις.
  • Της 60χρονης γυναίκας, ως υπεύθυνης για τη φύλαξη του εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ηρωίνης βάρους  21 κιλών και 530 γραμμαρίων, περίστροφο και 11 φυσίγγια, 13.520 ευρώ και 30.000 λεκ Αλβανίας, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, Ι.Χ. Φορτηγό, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 7 κινητά τηλέφωνα, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών (πρέσα, αναδευτήρες κλπ). Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Τις ίδιες ώρες, σημαντική ποσότητα ναρκωτικών, κρυμμένη μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες αυτοκινήτου, εντόπιζαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, που κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον συλληφθέντα να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, οδήγησε στην αποκάλυψη κρυπτών, τις οποίες είχε διαμορφώσει κατάλληλα ο κατηγορούμενος για την απόκρυψη ναρκωτικών κάτω από τα καθίσματα του οδηγού, του συνοδηγού και των πίσω επιβατών. Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 50 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48 κιλών και 850 γραμμαρίων και συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -24,7- γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 300 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Exit mobile version