Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αναστασόπουλος γκολ: Ο 28χρονος μέσος που έγινε viral!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναστασόπουλος γκολ: Ο 28χρονος μέσος που έγινε viral!

Αναστασόπουλος γκολ: Ένα τέρμα που δεν θα ξεχάσει ποτέ και που θα έχει να διηγείται όσα χρόνια κι αν περάσουν

Το απόγευμα του Σαββάτου (27/11) η Καλαμάτα υποδέχτηκε τον Εργοτέλη για την 5η αγωνιστική της Super League 2. Στο 90’+1′ ο επιθετικός της Μαύρης Θύελλας Μάρκο Μαρκόφσκι κέρδισε φάουλ κάτω από τη σέντρα. Ο Νίκος Αναστασόπουλος παίρνει φόρα, χτυπάει με δύναμη τη μπάλα και από τα 50 μέτρα την έστειλε στα δίχτυα του Θέμη Τσέλιου… Ο 28χρονος μέσος της Καλαμάτας έγραψε το 2-0 με γκολ που έγινε viral. Το Gazzetta μίλησε με τον Λάκωνα χαφ, ο οποίος στο παρελθόν έχει κάνει 35 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα αυτή τη στιγμή να έχει κόψει τη μπάλα.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, της Παναχαϊκής, της ΑΕΛ, της Κέρκυρας, του Πανσερραϊκού, του Αστέρα Βλαχιώτη και του Μολαϊκού αναφέρθηκε στη γκολάρα που σημείωσε, στην αγάπη του στα χωράφια, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Αλέξανδρου Τζόρβα και δήλωσε ότι θα εκμεταλλευτεί το διήμερο ρεπό του Αναστόπουλου για να βοηθήσει τον πεθερό του με τις ελιές…

Πώς σου ήρθε η ιδέα να εκτελέσεις πίσω από τη σέντρα;

«Τα σκέφτομαι κάτι τέτοια τρελά. Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους γύρω μου που με γνωρίζουν στον κύκλο του ποδοσφαίρου, τρελό με φωνάζουν. Είδα τον τερματοφύλακα με την άκρη του ματιού μου ότι ήταν εκτός εστίας και είπα στον Μαρκόφσκι να αφήσει τη μπάλα. Δεν ήθελα να καταλάβει ο αντίπαλος τερματοφύλακας τη σκέψη μου. Πήρα λίγα μέτρα φόρα, εκτέλεσα κι από την ώρα που έφυγε η μπάλα από το πόδι μου, το κατάλαβα ότι έφυγε καλά. Είμαι χαρούμενος που έβαλα τέτοιο γκολ, δεν μπορώ να το κρυφτώ. Το χαίρομαι πολύ, χαίρομαι που νίκησε η Καλαμάτα. Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και το αξίζουμε».

Γιατί σε φωνάζουν τρελό;

«Για τον τρόπο που αγωνίζομαι, που αντιδρώ, για τον τρόπο που πηγαίνω σε ένα μαρκάρισμα, που δεν φοβάμαι, που έχω άγνοια κινδύνου. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό. Το είδα, το έκανα και ήταν κάτι πολύ ωραίο».

Μετά το τέλος του αγώνα τί σου έλεγαν οι συμπαίκτες σου;

«Μου έλεγαν “ρε τρελέ μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις αυτό”. Όλοι μου οι συμπαίκτες αυτό μου έλεγαν».

Ο προπονητής σου, ο Νίκος Αναστόπουλος, σου είπε κάτι;

«Μου έδωσε συγχαρητήρια για το γκολ. Τίποτα παραπάνω. Κοίτα, για ένα διάστημα είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Είχα πάθει ρήξη χιαστού και ήθελα μια πιο σίγουρη οικονομική ενίσχυση στη ζωή μου. Τυχαίνει να έχουμε ελιές, γεωργικά κτήματα. Μου αρέσει να βρίσκομαι στην εξοχή. Παράλληλα είχα πάει σε μια ομάδα Γ’ Εθνικής, η οποία είχε έναν εξαιρετικό πρόεδρο, τον Βασίλη Καλαμπόκη. Με βοήθησε πολύ και ήταν αυτός που με άφησε να πάω στην Καλαμάτα μετά από ένα φιλικό που παίξαμε με τον Μολαϊκό. Με πήραν τηλέφωνο οι άνθρωποι της Καλαμάτας. Εδώ τώρα υπάρχει πολύ καλή οργάνωση, δουλεύουμε σε πολύ καλούς ρυθμούς, γι’ αυτό και ήθελα να μείνω. Ο κ. Πρασάς είναι τυπικός άνθρωπος, όλοι μας παρέχουν τα πάντα, υπάρχει πολύ καλή λειτουργία σε γήπεδα και οργάνωση. Σιγά σιγά η ομάδα θα φτάσει εκεί που της αξίζει».

Τη δουλειά με τη γη θα τη συνεχίσεις ή τώρα που βρίσκεσαι στην Καλαμάτα δεν θα μπορέσεις να την κάνεις;

«Όποτε μπορώ, θα είμαι παρών. Για να καταλάβεις, τώρα έχουμε διήμερο ρεπό και θα πάω να βοηθήσω τους δικούς μου, τον πεθερό μου, να κάνω ό,τι μπορώ. Δεν μου κάνει κόπο. Πέρυσι που υπήρχε καραντίνα, αυτούς τους τρεις μήνες που μαζεύαμε ελιές ήμουν απίκο. Μου άρεσε και με ευχαριστούσε».

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Όσο είμαι υγιής θέλω να παίζω ποδόσφαιρο. Ό,τι χρήματα βγάλω θέλω να τα επενδύσω στα χωράφια για να ασχοληθώ με αυτό. Υπάρχει το παράδειγμα του Αλέξανδρου Τζόρβα, ο οποίος βρίσκεται στα μέρη τα δικά μου και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχει αρκετά χράφια, τα δουλεύει, ασχολείται πολύ και μου αρέσει αυτό που κάνει. Το ζηλεύω, με την καλή έννοια, το κοιτάζω και θέλω κι εγώ να φτάσω σε ένα επίπεδο ώστε να είμαι ανεξάρτητος με αυτή τη δουλειά. Παίρνω το παράδειγμα του πεθερού μου, ο οποίος ασχολείται με τις ελιές και όλοι στο χωριό τον επαινούν για τη δουλειά που κάνει. Χρειάζεται θέληση και να αγαπάς αυτό που κάνεις».

Ποια είναι η άποψή σου για το εφετινό πρωτάθλημα της Super League 2;

«Υπάρχουν φαβορί στο πρωτάθλημα, αλλά καμιά φορά τα πρωταθλήματα δεν τα κατακτούν τα φαβορί. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις. Η Καλλιθέα είναι καλή ομάδα, κι ο Εργοτέλης που νικήσαμε το ίδιο. Όλες οι ομάδες όμως είναι το ίδιο. Όποια ομάδα είναι πιο πειθαρχημένη, πιο τυχερή, αυτή θα ξεχωρίσει».

Με τον αντίπαλο τερματοφύλακα μίλησες μετά το τέλος του αγώνα;

«Πλησίασα τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη. Τον πήρα μια αγκαλιά και χωρίς ίχνος ειρωνίας, του είπα συγχαρητήρια. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Κοιτούσε να παίξει ποδόσφαιρο, μου άρεσε ο τρόπος που προσπαθούσε να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή του. Δεν φοβόταν».

Εκείνος τί σου απάντησε;

«Μου είπε “να είσαι καλά φιλαράκι μου”».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις