Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: Λύσεις που θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.
PLUS

Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: Λύσεις που θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: Σου έχουμε τις λύσεις για να μπορείς να βγάλεις παπουτσάκι άφοβα.

Είσαι όλη μέρα στη δουλειά και φοράς τα αγαπημένα σου άνετα παπούτσια. Τι γίνεται όμως όταν αυτά γίνονται δεύτερο δέρμα σου και όταν τα βγάζεις αρχίζουν να αναδύουν καθόλου όμορφες ευωδιές; Στο ladylike.gr διαβάζουμε τις λύσεις που θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Μαγειρική σόδα

Οι πολλαπλές χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι λίγο πολύ γνωστές, ωστόσο, εν προκειμένω είναι από τις πιο δυνατές λύσεις για την κακοσμία των παπουτσιών. Πασπάλισε το εσωτερικό των παπουτσιών σου και άφησέ τα μια μέρα στην άκρη. Η σόδα μέχρι το επόμενο πρωί θα έχει απορροφήσει τις οσμές, απλά φρόντισε πριν τα φορέσεις να την τινάξεις από μέσα. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, ίσως πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε φορά πριν τα φορέσεις.

woman in pink shirt and black pants sitting on white and pink wooden chair
Εφημερίδες

Όταν βγάζεις τα παπούτσια σου, πάρε μερικά φύλλα εφημερίδας, τσαλάκωσέ τα και γέμισε το εσωτερικό τους με αυτά. Το χαρτί θα απορροφήσει τις οσμές και την υγρασία. Καλό θα ήταν βέβαια να έχεις υπομονή και να φορέσεις το συγκεκριμένο ζευγάρι αφού έχει στεγνώσει καλά.

Ταλκ

Αντίστοιχη λύση με την σόδα είναι η πούδρα για τα μωρά ή αλλιώς το γνωστό σε όλους ταλκ. Εδώ μπορείς είτε να κάνεις ό,τι ακριβώς και με τη σόδα, να ρίξεις δηλαδή στο εσωτερικό των παπουτσιών σου και να το αφήσεις να δράσει ώστε να πάρει τις οσμές κατά τη διάρκεια της νύχτας είτε να βάλεις λίγο ταλκ στις πατούσες σου πριν φορέσεις τα παπούτσια. Με αυτό τον τρόπο μειώνεις τις πιθανότητες του ιδρώτα και άρα της υγρασίας στα παπούτσια σου.

Λεβάντα

Η λεβάντα εκτός από το να δώσει όμορφη μυρωδιά στα παπούτσια σου παράλληλα εμποδίζει και την ανάπτυξη των βακτηρίων. Δύο σε ένα. Τοποθέτησε, λοιπόν, λίγα φύλλα λεβάντας στα παπούτσια σου και άφησέ τα στο μπαλκόνι ούτως ώστε και με τη βοήθεια του καθαρού αέρα να κρατήσεις τα βακτήρια μακριά.

unpaired gray strap-on sandal
Μανταρίνι, πορτοκάλι, λεμόνι και λοιπά εσπεριδοειδή

Αυτό το τρικ υπόσχεται σίγουρα αποτελέσματα μιας και ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο έντονα αρώματα γεμίζει ο χώρος όταν καθαρίζουμε ένα μανταρίνι για παράδειγμα. Φαντάσου όλη αυτή την ευχάριστη μυρωδιά στα παπούτσια σου. Τι έχεις να κάνεις; Να τοποθετήσεις μερικές φλούδες από κάποιο τέτοιου είδους φρούτο στο εσωτερικό των παπουτσιών σου και να τις αφήσεις εκεί όλη νύχτα. Καμία άσχημη μυρωδιά δεν θα είναι εκεί το πρωί.

person sitting in train
Οινόπνευμα ή βότκα

Εδώ κάνεις το εξής: είτε βάζεις σε ένα μπουκαλάκι σπρέι λίγο οινόπνευμα και ψεκάζεις τα παπούτσια σου είτε ποτίζεις (#διπλής) με λίγη βότκα ένα πανάκι και μουσκεύεις το εσωτερικό των παπουτσιών με αυτό. Προσοχή! Και στις 2 περιπτώσεις μην το παρακάνεις. Άφησε τα παπούτσια όλη νύχτα έτσι και περίμενε να έχουν στεγνώσει καλά μέχρι να τα φορέσεις.

Για να έχουν αποτέλεσμα και τα παραπάνω οφείλουμε να σου δώσουμε και μερικά έξτρα τιπς για να προλάβουμε το «κακό» από την αρχή:

Φρόντισε κάθε φορά που κάνεις ντους ή πλένεις τα πόδια σου να τα στεγνώνεις πολύ καλά (ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα) γιατί ως γνωστόν τα βακτήρια αγαπούν την υγρασία

Αν είναι δυνατόν μη φοράς το ίδιο ζευγάρι παπούτσια παραπάνω από 2 συνεχόμενες φορές

Επέλεξε βαμβακερές και όχι συνθετικές κάλτσες ώστε να μην ευνοείται ο ιδρώτας

Με το που φτάνεις σπίτι, βγάλε τα παπούτσια σου και αέρισέ τα

Βάλε πάτους στα παπούτσια σου και άλλαζέ τους ανά τακτά διαστήματα αν βλέπεις ότι η κακοσμία επιμένει και το πρόβλημα δεν μειώνεται

person wearing pair of brown leather dress shoes
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις