Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χριστούγεννα – μέτρα για κορονοϊό: Τοπικοί περιορισμοί για άνετα Χριστούγεννα, είπε ο Θωμαΐδης
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα – μέτρα για κορονοϊό: Τοπικοί περιορισμοί για άνετα Χριστούγεννα, είπε ο Θωμαΐδης

Χριστούγεννα - μέτρα για κορονοϊό: Τι είπε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Εν μέσω έξαρσης της μετάλλαξης Ομικρον του κορωνοϊού, ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης υποστήριξε ότι θα πρέπει να ληφθούν τοπικά μέτρα προκειμένου να κάνουμε πιο άνετα Χριστούγεννα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1: «Ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε μετάδοση τα Χριστούγεννα».

Κάνοντας ένα γενικό σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί, υποστήριξε ότι δεν είμαστε τόσο άσχημα σε σχέση με άλλες χώρες: «Η θετικότητα είναι στο 1,5 και στις κόκκινες περιοχές φαίνεται να επιβραδύνεται». Ο καθηγητής ανέφερε ότι ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει είναι αυτός των νεκρών και των διασωληνωμένων. Σύμφωνα με όσα είπε, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν κυρίως ανθρώπους άνω των 60 ετών και στις ΜΕΘ άνω των 70. Στην πλειονότητα τους είναι ανεμβολίαστοι.

«Πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον»

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη «Όμικρον» είπε ότι οι ειδικοί περίμεναν την επικράτηση της «Δέλτα» τον Αύγουστο και τελικά είχε επικρατήσει μέσα στον Ιούλιο: «Οι πρώτες ενδείξεις της Όμικρον δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσει, ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντική η ιχνηλάτιση».

Δείτε ακόμη

90χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του καρότσι που έπαιζε δίχρονο παιδί

Συγκλονίζει ο Καπραβέλος: Στο δεύτερο κύμα πολλοί ασθενείς non Covid πέθαναν περιμένοντας να χειρουργηθούν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις