Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια 2022 – προβλέψεις: Μια πρώτη ματιά στο νέο έτος
PLUS

Ζώδια 2022 – προβλέψεις: Μια πρώτη ματιά στο νέο έτος

Ζώδια 2022 - προβλέψεις: Ποια ζώδια θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης

Το 2020 και το 2021 ήρθαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς καινούρια πραγματικότητα που άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας και δημιούργησε ίσως τις μεγαλύτερες αστάθειες, ανασφάλειες και αγωνίες για το μέλλον μας. Ζούμε σε «ενδιαφέροντες», αλλά όχι εύκολους καιρούς και τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να συντονιστούμε. Οι αλλαγές συνεχίζονται ακάθεκτες και το 2022 τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, περιβαλλοντολογικό. Η εμφάνιση της πανδημίας συνέπεσε με τη σύνοδο του Δία με τον Κρόνο στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Οι δυο τους συνέχισαν να συμπορεύονται στο ίδιο ζώδιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Το 2021 συνέχισαν την πορεία τους μαζί στον Υδροχόο, θέση που κατέχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή. Οι περιορισμοί στις ελευθερίες μας ξεκίνησαν με την είσοδο του Κρόνου στον Υδροχόο και ως φαίνεται αυτό δεν πρόκειται να λήξει πριν την άνοιξη του 2023, που ο Κρόνος θα εξέλθει και θα προχωρήσει στους Ιχθύς.

Το 2021 είχαμε ένα ευχάριστο διάλειμμα με τον Δία στους Ιχθύς τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με τα θέματα της πανδημίας, κάτι που θα επαναληφθεί και μέσα στο 2022, ίσως και με μεγαλύτερη διάρκεια. Στην πορεία όμως, που ο Δίας επέστρεψε και πάλι στον Υδροχόο, ήρθαμε αντιμέτωποι ίσως με το σφοδρότερο κύμα το φετινό φθινόπωρο. Ο Κρόνος στον Υδροχόο φυσικά βοήθησε να σημειωθεί και επιστημονική πρόοδος με τη δημιουργία του εμβολίου και πιστεύω ότι και στο 2022 η πρόοδος θα συνεχιστεί με βελτιούμενες εκδόσεις, όχι μόνο εμβολίων, αλλά και φαρμάκων.

woman in black shirt with tattoo on her left arm

Κρόνος – Ουρανός

Το 2021, η κύρια όψη της χρονιάς ήταν το τετράγωνο του Κρόνου από τον Υδροχόο με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια όψη έντασης, αναβρασμού, ακραίων πολιτικών τοποθετήσεων, γεωλογικών και μετεωρολογικών ακραίων φαινομένων, αλλά και οικονομικής δυσπραγίας. Για την κόντρα ανάμεσα στους δυο πλανήτες μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μου άρθρο πατώντας εδώ. Οι δυο πλανήτες θα συνεχίσουν να αντιμάχονται ο ένας τον άλλο και το 2022, μολονότι δεν θα σχηματίσουν ακριβείας όψεις όπως την προηγούμενη χρονιά. Παρόλα αυτά, θα υπάρχουν στιγμές που οι όψεις τους θα είναι πιο στενές σε προσέγγιση, προκαλώντας μεγαλύτερη ένταση και σφοδρότερα οικονομικά προβλήματα, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα της ενέργειας.

ο θέμα της κλιματικής αλλαγής που ήρθε στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια που ο Ουρανός πέρασε στον Ταύρο, ένα ζώδιο της γης, θα συνεχίσει να μας απασχολεί και τη φετινή χρονιά και οι καλοκαιρινοί μήνες με τον Δία στον Κριό, σε ένα ζώδιο της φωτιάς, οι φωτιές θα είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Αντίθετα τους μήνες που ο Δίας θα βρίσκεται στους Ιχθύς, από το τέλος του Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022 και ακολούθως από τις 28 Οκτωβρίου 2022 μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα υπάρχει έμφαση στο στοιχείο του νερού με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα και πλημμύρες.

woman in white shirt sitting on brown couch beside brown and white short coated dog
Οι εκλείψεις

Ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας σε ό,τι αφορά το περιβάλλον είναι οι εκλείψεις που θα λάβουν χώρα στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού. Όπως καταλαβαίνετε, η επιστροφή σε όρους προ πανδημίας για τις ζωές μας είναι ένα σενάριο μάλλον ουτοπικό. Αυτό απλά σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε λίγο πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, να εξελιχθούμε εφευρίσκοντας μια νέα πραγματικότητα που θα είναι πιο δίκαιη για όλους. Σε πιο προσωπικό επίπεδο η παράταση της επιρροής του τετραγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό μάς ωθεί να πετάξουμε παλιές ιδέες, αντιλήψεις και τρόπους σκέψης, ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα και καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, με βάση τα ανθρώπινα ιδεώδη της ισότητας και της δικαιοσύνης προς όλους. Αυτό φυσικά δεν επιτυγχάνεται μέσα σε μια χρονιά. Είναι ένα μεγάλο ταξίδι στον χρόνο, το οποίο όμως ήδη έχουμε αρχίσει να το κάνουμε τα τελευταία χρόνια.

topless woman lying on bed
Κάθε αρχή και δύσκολη…

Το 2022 ξεκινά με την Αφροδίτη να βρίσκεται ήδη σε φάση ανάδρομης πορείας στον Αιγόκερω, από τον Δεκέμβριο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η χρονιά ξεκινά με αρκετές αγωνίες τόσο στα θέματα των οικονομικών όσο και στα θέματα των σχέσεων -προσωπικών και επαγγελματικών. Ο Ερμής θα γυρίσει κι αυτός με τη σειρά του ανάδρομος στα μέσα του Ιανουαρίου, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη νοητική πίεση.

Το στοιχείο του αέρα που κυβερνά την επικοινωνία, την πνευματική μας κατάσταση, θα είναι εμφανώς τονισμένο μέσα στη νέα χρονιά, όχι μόνο γιατί όλες οι φαινομενικά ανάδρομες πορείες του Ερμή θα γίνουν σε ζώδια του αέρα, αλλά και γιατί ο Άρης θα βρίσκεται για πολλούς μήνες στο ζώδιο των Διδύμων από τις 20/08/2022 μέχρι τις 24/03/2023. Μέρος της πορείας του αυτής θα είναι φαινομενικά ανάδρομος από τις 30/10/2022 μέχρι τις 15/01/2023. Αυτό είναι και το πιο περίεργο διάστημα και για τα θέματα της πανδημίας, καθώς μπορεί να προκύψουν μεταλλάξεις. Το πιο σημαντικό μέσα σε αυτή τη χρονιά είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε όχι μόνο σε καλή κατάσταση την υγεία μας, αλλά κυρίως την πνευματική μας ακεραιότητα.

Ευχάριστα διαλείμματα

Ο Δίας στην αστρολογία συμβολίζει την καλή τύχη και την επέκταση. Και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα βρίσκεται στους Ιχθύς, το ζώδιο που μαζί με τον Τοξότη κυβερνά παραδοσιακά. Τον Φεβρουάριο Δίας και Ουρανός θα σχηματίσουν μια θετική μεταξύ τους όψη, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε θετικότερες αλλαγές, αλλά και να τύχουμε σημαντικών ευκαιριών βελτίωσης της ζωής μας.

Τον Απρίλιο θα έχουμε την κορυφαία συνάντηση Αφροδίτης, Δία και Ποσειδώνα στους Ιχθύς, μια εξαιρετική συγκυρία για ταξίδια, για φιλοσοφικές και πνευματικές αναζητήσεις και για ευχάριστες και ουσιαστικές επαφές. Το Πάσχα, αν μη τι άλλο, είναι πιο πολλά υποσχόμενο από τα Χριστούγεννα του 2021. Γι’ αυτό καλύτερα να κάνετε τα πλάνα σας για εξόδους και ταξιδάκια για την άνοιξη. Για τη θέση του Δία στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Τα ζώδια που θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης μέσα στο 2022 είναι αυτά του Κριού, του Τοξότη, των Ιχθύων και του Καρκίνου, είτε σε ζώδια είτε σε ωροσκόπο.

asibiliou.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις