Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετάλλαξη Μποτσουάνα – μέτρα: Η στιγμή που η Ολλανδία μπλοκάρει πτήση από τη Νότια Αφρική
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – μέτρα: Η στιγμή που η Ολλανδία μπλοκάρει πτήση από τη Νότια Αφρική

Μετάλλαξη Μποτσουάνα - μέτρα: Η Ολλανδία μπλόκαρε επιβάτες από τη Νότια Αφρική υπό τον φόβο της νέας παραλλαγή της Μποτσουάνα - Όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό

Επιβάτες από τη Νότια Αφρική εμποδίστηκαν από το να αποβιβαστούν από αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας για περίπου τέσσερις ώρες, λόγω των φόβων για τη νέα εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Μποτσουάνα. Η Paula Zimmerman, η οποία επέβαινε σε μια πτήση της KLM που προσγειώθηκε στο Άμστερνταμ στις 10:45 τοπική ώρα την Παρασκευή, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο με έναν υπάλληλο του αεροδρομίου Schiphol να εμποδίζει τους επιβάτες να φύγουν από το αεροσκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. “Μόλις προσγειώθηκα, αλλά δεν μου επιτρέπουν να βγω από το αεροπλάνο”, έγραψε η Ζίμερμαν στο Twitter. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, ένα μέλος του πληρώματος της πτήσης ακούγεται να λέει: “Η πτήση του Γιοχάνεσμπουργκ και η πτήση μας από το Κέιπ Τάουν δεν μπορούν να εισέλθουν στην Ολλανδία χωρίς κανέναν περιορισμό”.

Υποβλήθηκαν όλοι οι επιβάτες σε τεστ για τον κορονοϊό

Τελικά επετράπη να βγουν οι επιβάτες από το αεροσκάφος, το οποίο ήταν ακίνητο στο Schiphol με όλους τους επιβάτες μέσα για περίπου τέσσερις ώρες, σύμφωνα με την Zimmerman. “Μετά την προσγείωση περιμέναμε τέσσερις ώρες πριν μπορέσουμε να φύγουμε από το αεροπλάνο από τις σκάλες. Βρισκόμαστε σε μια ξεχωριστή περιοχή στο Schiphol. Σχεδόν καμία κοινωνική απόσταση ωστόσο”, είπε η Ζίμερμαν στο NewsWeek. Σε tweet, το αεροδρόμιο Schiphol ανέφερε: “Οι επιβάτες δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική μεταφέρονται αυτήν τη στιγμή σε μια ασφαλή τοποθεσία στο Schiphol. Όλα γίνονται προσεκτικά και γι’ αυτό χρειάστηκε λίγος χρόνος. Στους επιβάτες παρέχεται φαγητό και ποτό. Θα γίνουν τεστ για τον κορονοϊό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις