Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρνητές γονείς – Πρέβεζα: Κλήθηκαν στον εισαγγελέα – Δύο πείστηκαν να στείλουν τα παιδιά σχολείο
ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητές γονείς – Πρέβεζα: Κλήθηκαν στον εισαγγελέα – Δύο πείστηκαν να στείλουν τα παιδιά σχολείο

Αρνητές γονείς - Πρέβεζα: Τα Υπουργεία Παιδείας-Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης προωθούν νομοθετική ρύθμιση με αυστηρότερες ποινές για όσους παρεμποδίζουν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Πρόκειται για γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολεία της Πρέβεζας και οι οποίοι αρνούνταν να στείλουν τους μικρούς μαθητές στο σχολείο, με αποτέλεσμα να παρέμβει εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το mypreveza.gr στον Εισαγγελέα Πρέβεζας κλήθηκαν οι αρνητές γονείς των 8 μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Π.Ε Πρέβεζας, όμως δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω της μη συμμόρφωσης με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κάποιοι από τους αρνητές γονείς αποδέχθηκαν την κλήση και πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο από τις οικογένειες πείσθηκαν για την αναγκαιότητα επιστροφής των παιδιών τους στο σχολείο.

Μέτρα από την πολιτεία

Την ίδια ώρα ΥΠΑΙΘ και Yπουργείο Δικαιοσύνης προωθούν νομοθετική ρύθμιση για αυστηρότερες ποινές σε όσους παρεμποδίζουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, τα παιδιά που στερούνται της εκπαίδευσης λόγω των αρνητών-κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες με την «παρούσα κυβέρνηση να έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα».

Δείτε ακόμη

“Μάικ εσύ;” – Ο Ζαμπίδης περιγράφει τη στιγμή που “έπεσε” πάνω στους ληστές, στο σπίτι του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις