Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σουφλέ σοκολάτας σπιτιού – συνταγή: Πώς θα φτιάξεις το πεντανόστιμο γλυκό για όλη την παρέα
PLUS

Σουφλέ σοκολάτας σπιτιού – συνταγή: Πώς θα φτιάξεις το πεντανόστιμο γλυκό για όλη την παρέα

Σουφλέ σοκολάτας σπιτιού - συνταγή: Σου βρήκαμε τον τρόπο να το φτιάξεις ίδιο με εκείνο που απολαμβάνεις στην αγαπημένη σου καφετέρια.

Τα γλυκά αρέσουν σε όλους και ειδικά αυτά που περιέχουν σοκολάτα. Κακά τα ψέματα ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα ζεστό, υγρό, σοκολατένιο σουφλέ; Μάλλον κανείς! Άλλωστε όλοι το έχουμε δοκιμάσει σε κάποιο κατάστημα με ζάχαρη άχνη ή ακόμα και με φράουλες.

Ναι, αυτό το νόστιμο γλύκισμα μπορεί να φτιαχτεί εύκολα, γρήγορα και οικονομικά στο σπίτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις προσεκτικά τη συνταγή που ακολουθεί και να αντιγράψεις βήμα-βήμα την εκτέλεση.

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια

Eκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε ώστε να δέσουν καλά όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελάχιστα τη φόρμα για κέικ, ή τα ατομικά φορμάκια. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα/τα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τέλος, βγάζουμε τη φόρμα/τα φορμάκια από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις