Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Λαζόπουλος – Σερβετάλης: “Κι εγώ δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές”
LIFESTYLE

Λαζόπουλος – Σερβετάλης: “Κι εγώ δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές”

Λαζόπουλος - Σερβετάλης: "Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές" λέει ο Λάκης Λαζόπουλος και τοποθετείται υπέρ του Άρη Σερβετάλη.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση “Ρινόκερος” επειδή δεν δέχεται τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το αποτέλεσμα είναι η παράσταση του Γιάννη Κακλέα, στην οποία ο ηθοποιός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, να κατεβεί. Σύμφωνα με τη συνάδελφό του, Φαίη Κοκκινοπούλου, ο Άρης Σερβετάλης είναι ο ίδιος ανεμβολίαστος και με αυτή την απόφαση “κρεμάει” τους άλλους ηθοποιούς, αλλά και τους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι. Ο ηθοποιός δέχθηκε πολλές επικρίσεις, αλλά και μια δήλωση υποστήριξης από τον Λάκη Λαζόπουλο.

Λαζόπουλος: Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές

Ο Λάκης Λαζόπουλος όταν ρωτήθηκε για την απόφαση αυτή του Αρη Σερβετάλη, τάχθηκε στο πλευρό του, λέγοντας ότι ούτε και ο ίδιος θα μπορούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. “Αγαπώ πάρα πολύ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και ξέρουμε όλοι ότι κάνει μια επιτυχία. Το λέω γιατί είναι βασικό στην απόφασή του αυτή. Εγώ έχω κάνει αυτή τη δήλωση πολύ νωρίτερα. Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές. Μπορεί να το σεβαστώ αυτό το μέτρο, δηλαδή είμαι υπέρ αυτού του μέτρου, με την έννοια ότι όταν μπαίνουν στο λεωφορείο στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπαίνουμε εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι μαζί, γιατί να μη συμβεί αυτό και στο θέατρο; Αυτά τα μέτρα που δεν είναι ακριβώς μέτρα δημιουργούν σύγχυση. Αν το μέτρο είναι κάθετο… αν υπάρχουν κάμπυλες κάποιος θα κρυφτεί στις καμπύλες”, είπε χαρακτηριστικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή της η Φαίη Κοκκινοπούλου ανέφερε ότι η παραγωγή τού πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σεζόν. Ωστόσο, ο Σερβετάλης δεν το δέχτηκε και η παράσταση θα κατέβει άδοξα.

Αντωνίου: Τραγικό, αντιεπιστημονικό και αντιανθρώπινο αυτό που έκανε ο Σερβετάλης

“Δεν συμφωνώ καθόλου μαζί του. Το θέατρο αυτή τη στιγμή πρέπει να παρέχει και ασφάλεια στους θεατές, πέρα από την ουσιαστική διασκέδαση”, τόνισε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Αντώνης Αντωνίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σχολιάζοντας την απόφαση του Άρη Σερβετάλη. “Διαφωνεί με τον διαχωρισμό των ανθρώπων, αλλά η επιστήμη δεν διαφωνεί με αυτό. Η επιστήμη λέει “εμβολιαστείτε, προστατευτείτε, προστατεύστε τον διπλανό σας, την οικογένειά σας και τον εαυτό σας”. Από τη στιγμή που η επιστήμη παγκοσμίως κηρύσσει πανδημία και προτείνει μέτρα προφύλαξης, εμείς που δεν είμαστε επιστήμονες, πρέπει να πειθαρχήσουμε και να το ακολουθήσουμε”, επεσήμανε.

“Αυτές τις δήθεν εξαιρέσεις ότι “εμείς οι καλλιτέχνες δεν μπορούμε κτλ”, τις θεωρώ πρόφαση, πολυτέλεια και ό,τι χειρότερο μπορώ να πω”, υπογράμμισε. Ερωτηθείς και για το γεγονός ότι περίπου 20 άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά μετά την “αυλαία” που έριξε πρόωρα η παράσταση, ο κ. Αντωνίου είπε ότι “είναι τραγικό να βάζεις σε κίνδυνο τους συνανθρώπους σου, να τους μαζεύεις σε μια κλειστή αίθουσα και να μην τους προστατεύεις. Είναι τραγικό, είναι αντιανθρώπινο, αντιεπιστημονικό και δεν ξέρω ποιοι του είπαν να το κάνει. Ο ίδιος τις επιστημονικές γνώσεις δεν τις έχει, άρα, από κάπου άκουσε συμβουλές. Αυτός που του είπε αυτές τις συμβουλές δεν ξέρουμε τι ποιότητας είναι γιατί δεν ξέρουμε καν ποιος είναι”, επεσήμανε.

Ο πολύ δημοφιλής ηθοποιός υπενθύμισε ότι οι ανεμβολίαστοι καλύπτουν στις ΜΕΘ κρεβάτια από ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη. “Εδώ πρέπει να έχεις την κοινωνική ευαισθησία και εδώ πρέπει σαν καλλιτέχνης που έχεις ένα κύρος απέναντι στους ανθρώπους να τους πεις ουσιαστικά και σωστά πράγματα”, υπογράμμισε ο κ. Αντωνίου.

 

Μπιμπίλας: Δεν μπορεί να λέει ότι είναι τόσο πιστός και να μην σκέφτεται ότι τόσοι θα μείνουν χωρίς δουλειά

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε σοκαρισμένος : “Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά”, είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας. “Ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, ήδη άλλο θέατρο έκλεισε επειδή κόλλησαν οι ηθοποιοί και τώρα τους απειλεί ότι θα τους απολύσει”, πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός από τα τέλη του περασμένου έτους είχε προβεί σε αντιεμβολιαστικές δηλώσεις. Τον Δεκέμβριο του 2020, πριν καν έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο Άρης Σερβετάλης είχε μιλήσει στο ένθετο Secret της εφημερίδας “Παραπολιτικά” και είχε αναφερθεί στην πίστη του στον Θεό. “Με το lockdown, μου έχει λείψει πολύ η εκκλησία. Γιατί όπως υπάρχουν τα σούπερ μάρκετ για την τροφή του σώματος, έτσι είναι και οι εκκλησίες για την πνευματική τροφή. Και στις εκκλησίες δεν πας επειδή είσαι υγιής. Πας επειδή νοσείς πνευματικά. Θα έπρεπε να είναι ανοιχτές” τόνισε ο ίδιος. Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο Άρης Σερβετάλης εξήγησε: “Είμαι πολύ επιφυλακτικός επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις