Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μαραντόνα – καρδιά: Μια μακάβρια αποκάλυψη για το θάνατό του
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαραντόνα – καρδιά: Μια μακάβρια αποκάλυψη για το θάνατό του

Μαραντόνα - καρδιά: Μία απίστευτη πληροφορία δίνει το βιβλίο "Η υγεία του Ντιέγκο" του γιατρού-δημοσιογράφου Νέλσον Κάστρο.

Λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου (και όμως) από το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα (25 Νοεμβρίου), το όνομά του επιστρέφει στην επικαιρότητα και για έναν ακόμη λόγο και μάλιστα σοκαριστικό! Σύμφωνα με το γιατρό-δημοσιογράφο Νέλσον Κάστρο στο βιβλίο του με τίτλο «Η υγεία του Ντιέγκο» που μόλις κυκλοφόρησε, ο Αργεντινός θρύλος έχει θαφτεί χωρίς την καρδιά του, την οποία, μάλιστα, ήθελαν να κλέψουν οπαδοί!

Ο Κάστρο, έχοντας πραγματοποιήσει μια λεπτομερή έρευνα για το θάνατο του Μαραντόνα (φέρεται να είχε πρόσβαση σε πολλά ιατρικά στοιχεία, ενώ μίλησε και με ανθρώπους, που βρέθηκαν δίπλα του την τελευταία περίοδο της ζωής του), τόνισε, μεταξύ άλλων, πως αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του Ντιέγκο Μαραντόνα, θα είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα, λόγω των καταχρήσεων. Συγκεκριμένα: «Ήταν εθισμένος σε οτιδήποτε μπορούσε να είναι καταστρεπτικό. Ήταν εθισμένος στα πάντα. Το πρόβλημά του ήταν ότι ουδέποτε έδειξε διάθεση να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε», ανέφερε.

Ήταν θεωρία συνωμοσίας;

Υπάρχει, ωστόσο, ένα απόσπασμα στο βιβλίο του, το οποίο πραγματικά συγκλονίζει. Αναφέρεται, λοιπόν, στη θεωρία συνωμοσίας που ήθελε το Μαραντόνα να έχει ταφεί χωρίς την καρδιά του, επειδή κάποιοι οπαδοί προσπάθησαν να του την αφαιρέσουν: «Υπήρχε μια ομάδα των σκληροπυρηνικών οπαδών της Χιμνάσια, οι οποίοι σχεδίαζαν να αφαιρέσουν την καρδιά από το πτώμα. Αυτό, τελικά, δεν συνέβη. Θα ήταν μια εξαιρετικά απεχθής πράξη. Οι αρχές εντόπισαν αυτά τα σχέδια και τα απέτρεψαν. Η καρδιά του, όμως, αφαιρέθηκε για να ερευνηθούν καλύτερα τα αίτια του θανάτου του»! Σε άλλο σημείο, δε, σημειώνει πως η καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό βάρος, που είναι τα 500 γραμμάρια και αυτό ήταν ένα δείγμα της επιβαρυμένης υγείας του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις