Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις σωφρονιστικών: Χειροπέδες σε τέταρτο υπάλληλο
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις σωφρονιστικών: Χειροπέδες σε τέταρτο υπάλληλο

Συλλήψεις σωφρονιστικών: Δεύτερο κρούσμα διαφθοράς σε χρονικό διάστημα τριών ημερών μετά τη σύλληψη των τριών υπαλλήλων στην Κόρινθο.

Δεύτερο κρούσμα διαφθοράς με αρνητικό πρωταγωνιστή από την επαγγελματική ομάδα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε χρονικό διάστημα τριών ημερών. Μετά τη σύλληψη των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υποβοήθησαν την απόδραση, έναντι αμοιβής, βαρυποινίτη των φυλακών Κορίνθου, συνελήφθη στο Ναύπλιο άλλος συνάδελφός τους για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ενώ πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά τα οποία επιχείρησε να περάσει στο σωφρονιστικό κατάστημα προορίζονταν για Αλβανό βαρυποινίτη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας «η σύλληψη πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας».

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

 

Στην είσοδο του καταστήματος

Ειδικότερα, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία, «ο σωφρονιστικός υπάλληλος ακινητοποιήθηκε κατά την είσοδό του στο Κατάστημα Κράτησης, όπου μετέβη για να αναλάβει υπηρεσία. Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία στο αυτοκίνητό του και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 323 γραμμάρια κάνναβη, 9 γραμμάρια κοκαΐνη, -145 ευρώ και κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται καθώς γίνεται έλεγχος στις τηλεφωνικές επαφές προκειμένου να γίνει γνωστό αν είχε συνεργούς αλλά και πόσους κρατούμενους προμήθευε με ναρκωτικά. Όπως προαναφέρθηκε η σύλληψη έρχεται μετά το κρούσμα διαφθοράς στις φυλακές Κορίνθου.

Η απόδραση μαϊμού στην Κόρινθο

Στις 18 Νοεμβρίου συνελήφθησαν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορίνθου, οι οποίοι  κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από 45χρονο, χαρακτηρισμένο από τις αρχές επικίνδυνο κακοποιό, προκειμένου να κάνουν εκείνες τις ενέργειες και τα «στραβά μάτια’ για να αποδράσει, όπως και έγινε.

Ο 45χρονος κρατούμενος, ο οποίος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό ως ελαιοχρωματιστής στις φυλακές της Κορίνθου, γεγονός που του επέτρεπε να κινείται σε διάφορους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, συνελήφθη μεν λίγες ημέρες μετά την απόδραση σε διαμέρισμα της  Καλλιθέας, αλλά συγχρόνως είχαν δημιουργηθεί και ερωτηματικά για τα πως και τα γιατί της «εύκολης απόδρασης».

Αστυνομικός

Έβαφε στο κουβούκλιο

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ ανέφεραν ότι την επίμαχη ώρα της εξαφάνισής του, εργαζόταν στο κουβούκλιο της εισόδου των φυλακών και εκμεταλλευόμενος στιγμιαία αβλεψία των υπευθύνων, πάτησε το μπουτόν, άνοιξε η πόρτα κι έφυγε σαν κύριος! Καθώς υπήρξαν ερωτηματικά, την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η έρευνα των «αδιάφθορων» έφερε στο φως στοιχεία που οδηγούσαν στην δωροδοκία  των τριών σωφρονιστικών, κατά πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας με το ποσό να κυμαίνεται γύρω στα 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις