Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Στο όχι και πολύ μακρινό 2014 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξένησε στην Τήνο, όπου παραθέριζε, τον τότε δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Τα χρόνια πέρασαν και οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Λονδίνο, όπου και θυμήθηκαν κάποιες στιγμές από εκείνες τις διακοπές. Το κοινό τους στοιχείο; Ότι έγιναν και οι δύο πρωθυπουργοί στις χώρες τους.

Με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να θυμίσει στον Μπόρις Τζόνσον ότι κάποτε και ο ίδιος ήταν θερμός υποστηρικτής της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Η φωτογραφία απεικονίζει τον φοιτητή τότε Μπόρις Τζόνσον και πρόεδρο της Oxford Union με την Μελίνα Μερκούρη το 1996, την οποία είχε προσκαλέσει στην Οξφόρδη και η αείμνηστη Μελίνα είχε κάνει μια εξαιρετική ομιλία για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα. Για να δούμε αν τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού θα έχουν θετική εξέλιξη.

Δεν πήγε ποτέ

Μια απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Δήμα στις αρχές της εβδομάδας. Ο κ. Δήμας πήρε μια πτήση με προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου είχε επίσημη επίσκεψη για την έκθεση της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και τεχνολογίας. Η πτήση του αρχικά θα ήταν για Κωνσταντινούπολη και μετά με πτήση τράνζιτ θα μετέβαινε στην Αίγυπτο. Ωστόσο η δεύτερη πτήση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και έτσι ο υπουργός, αφού διανυκτέρευσε στην Πόλη, επέστρεψε στην Αθήνα.

 

Θα γίνει;

Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα γίνει το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Και αυτό γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται να συμμετάσχει με τους όρους που ετέθησαν, ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης εγείρει αρκετές ενστάσεις. Για να δούμε θα γίνει τελικά;

 

Κατεβαίνει για δήμαρχος

Από το σανίδι στην πολιτική ο γνωστός ηθοποιός Χάρης Ρώμας, που όλες οι πληροφορίες τον θέλουν να προετοιμάζεται για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές στον δήμο Χαλανδρίου. Αυτό που μένει τώρα είναι να δουμε ποιοι θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του και τι θα αποφασίσουν οι πολίτες του Χαλανδρίου. Καλή επιτυχία να ευχηθούμε στο νέο του εγχείρημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις