Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 4 μικρά υγιεινά σνακ πριν κοιμηθούμε
PLUS

Τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 4 μικρά υγιεινά σνακ πριν κοιμηθούμε

Τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να «κλείνουμε» την ημέρα μας με ένα ελαφρύ και ωφέλιμο σνακ.

Οι ειδικοί συστήνουν ότι η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει τρία κυρίως γεύματα, δηλαδή πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και άλλα δύο «μικρά» ή αλλιώς «δεκατιανά», ανάμεσα στα προηγούμενα. Επισημαίνουν επίσης πως καλό είναι να αποφεύγουμε να καταναλώσουμε το βραδινό μας γεύμα λίγη ώρα πριν πέσουμε για ύπνο. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να «κλείνουμε» την ημέρα μας με ένα ελαφρύ και ωφέλιμο σνακ.

Γιαούρτι με έναν συνδυασμό της αρεσκείας μας

Το γιαούρτι είναι μία διαχρονική και δημοφιλής επιλογή για βραδινό σνακ. Όχι μόνο γιατί είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση που δεν απαιτεί χρόνο, ενώ μας παρέχει συγχρόνως μπόλικο ασβέστιο, αλλά γιατί είναι μία δροσερή και ελαφριά βάση που μπορούμε να εμπλουτίσουμε κάθε μέρα με διαφορετικούς συνδυασμούς και να μην τη βαρεθούμε σύντομα. Μέλι, δημητριακά ολικής άλεσης που συνδυάζουν σιτάρι και βρώμη στο ίδιο προϊόν, μαρμελάδα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, τριμμένο καρύδι, είναι μόνο μερικές από τις γευστικές εναλλακτικές που θα κλείνουν με νοστιμιά τις ημέρες μας!

sliced fruits

Smoothie μπανάνα-αμύγδαλο

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και απόλυτα χορταστικό ρόφημα, το οποίο εξαιτίας του βασικού συστατικού του, δηλαδή της μπανάνας, είναι «πλούσιο» σε θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, η βιταμίνη Α και C. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε για να απολαύσουμε μία μερίδα από αυτό το μοναδικό smoothie, είναι να τοποθετήσουμε σε ένα blender τη μπανάνα την οποία προηγουμένως θα έχουμε κόψει σε κομματάκια, ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου και μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο.

clear drinking glass with ice and black berries

Τοστάκι τόνου με σπιτική σως

Για τα βράδια που η λιγούρα μας επιβάλει κάτι πιο ιδιαίτερο, ένα εξίσου θρεπτικό και νόστιμο σνακ, είναι το τοστάκι τόνου με σπιτική σως. Θα προσθέσουμε ανάμεσα στα ψωμάκια του τοστ, δύο γεμάτες κουταλιές τόνο κονσέρβας σε νερό, μαζί με φρέσκα φύλλα ρόκας, μία ροδέλα ντομάτας και κρεμμύδι. Μία κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο βαλσάμικο και πιπέρι αρκούν για να προετοιμάσουμε μια γρήγορη αλλά γευστικότατη σπιτική σος που θα αναδείξει το ταπεινό μας τοστάκι σε ένα γευστικότατο πιάτο.

bowl of soup near two pumpkins

Φρέσκα λαχανικά με dip γιαουρτιού

Αφού πλύνουμε καλά, καθαρίσουμε και κόψουμε σε στικς τα λαχανικά μας, καρότο, αγγούρι και πολύχρωμες πιπεριές, ετοιμάζουμε και ένα σπιτικό dip γιαουρτιού, ώστε να προκύψει ένα σνακ με πιο ιδιαίτερη γεύση. Για να παρασκευάσουμε μια ικανή ποσότητα, θα χρειαστούμε τέσσερις κουταλιές γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα «βουτάμε» τα στικς λαχανικών. Αν το dip μας περισσέψει, το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Ακόμα πιο γευστικό και γρήγορο βραδινό πιάτο μπορεί να είναι μια ζεστή και χορταστική σούπα, ειδικά αφού κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός μας τείνει να αφυδατώνεται. Θα λάβουμε έτσι την απαραίτητη ποσότητα νερού με τον πιο γευστικό τρόπο!

fruits in container
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις