Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Απογραφή 2021 – προσωπικά δεδομένα: Τι έγραψε ο Πάσχος Μανδραβέλης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απογραφή 2021 – προσωπικά δεδομένα: Τι έγραψε ο Πάσχος Μανδραβέλης

Απογραφή 2021 - προσωπικά δεδομένα:Για τα προσωπικά δεδομένα που αποτυπώνονται στην απογραφή έγραψε άρθρο στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης

Αρθρο για την απογραφή και τα προσωπικά δεδομένα, έγραψε στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης. Σημειώνοντας ότι από την εποχή που όλα ήταν προσωπικά δεδομένα και έχρηζαν προστασίας, φθάσαμε στην εποχή που δεν υπάρχουν καθόλου και τίποτα δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Το κομμάτι ξεκινάει με τις υπερβολές του παρελθόντος, όταν η Αρχή προσωπικών δεδομένων έφθασε στοΗ 2021 σημείο να επιχειρήσει να απαγορεύσει την εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ γιατί δήθεν οι πολίτες δεν μπορούσαν να δώσουν τα στοιχεία τους ούτε οικειοθελώς. Η για το πρόστιμο στην ΕΣΗΕΑ γιατί έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε κρατικούς φορείς… Και τώρα φθάσαμε στην απογραφή, με πλέον τη μόδα των προσωπικών δεδομένων να έχει ατονίσει.

Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης:

“Ουδείς όμως από τους παρελθόντες διαπρύσιους κήρυκες της ιδιωτικότητας αναρωτήθηκε- έστω ως προβληματισμό βρε αδελφέ- ποια στοιχεία των πολιτών χρειάζονται για τη στατιστική αποτύπωση του πληθυσμού και πόσα παραβιάζουν τα θεμελιώδη προσωπικά δεδομένα. Ευτυχώς τα έκανε ο κ. Θεοφάνους Σπυρόπουλος, ο οποίος αναρωτήθηκε χθες αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ (ταυτοχρόνως) εξυπηρετούν κάποιον στατιστικό σκοπό (Καθημερινή 17.11.2021).

Και όλα αυτά ενώ υπάρχει οδηγία της Αρχής (52/2011) που πιστοποιεί οτι πολλές ερωτήσεις της απογραφής ξεπερνούν τα όρια της στατιστικής έρευνας και εισχωρούν στα χωράφια των προσωπικών δεδομένων.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις