Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ομόνοια στολισμός – χριστουγεννιάτικο δέντρο: Φωταγωγήθηκε η πλατεία
ΕΛΛΑΔΑ

Ομόνοια στολισμός – χριστουγεννιάτικο δέντρο: Φωταγωγήθηκε η πλατεία

Ομόνοια στολισμός - χριστουγεννιάτικο δέντρο: Φωταγωγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου.

Τα γιορτινά της αρχίζει να φορά σιγά σιγά η Αθήνα καθώς σε λίγο καιρό μπαίνουμε στον μήνα των Χριστουγέννων και των γιορτών. Ήδη το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ομονοίας φωταγωγήθηκε χθες Πέμπτη 18 Νοεμβρίου το βράδυ, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών. Η περιοχή μετά και την πρόσφατη ανακατασκευή του σιντριβανιού αποκτά ξανά την χαμένη της αίγλη, ξυπνώντας όμορφες μνήμες περασμένων δεκαετιών, όπου έσφυζε από ζωή.

Από χθες το πρωί συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με γερανούς έστηναν το μεγάλο δέντρο μέσα στην πλατεία της Ομονοίας και αργά το απόγευμα δόθηκε το «πράσινο» φως για την φωταγώγησή του. Όπως αποτυπώνεται από τις φωτογραφίες του Βασίλη Ρεμπάπη από το πρακτορείο Eurokinissi το σκηνικό στην «καρδιά» της πρωτεύουσας είναι μαγικό, προκαλώντας όμορφα συναισθήματα σε μια περίοδο που λόγω της πανδημίας οι περισσότεροι έχουν ανάγκη.

Κώστας Μπακογιάννης: «Η Αθήνα φέτος στολίζεται πιο νωρίς»

Σημειώνεται ότι το δέντρο στην Ομόνοια βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γλυπτό των 15 μέτρων του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Παράλληλα, κεντρικοί δρόμοι στην πόλη έχουν ήδη διακοσμηθεί με εορταστικά φώτα και αναμένουν το σύνθημα για να φωταγωγήσουν ολόκληρη την πόλη. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης «η Αθήνα φέτος στολίζεται πιο νωρίς». Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα θα κορυφωθούν με σειρά να παίρνει η πλατεία Συντάγματος που πέρυσι είχε κλέψει τις εντυπώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις