Σύλληψη Ρομά: Τέλος στη δράση θηλυκού «διδύμου» στις Σέρρες

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Ρομά: Τέλος στη δράση θηλυκού «διδύμου» στις Σέρρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σύλληψη Ρομά: Μια 18χρονη και μια 38χρονη έμπαιναν σε διαμερίσματα στις Σέρρες.

18.11.2021 | 09:40

Θηλυκό δίδυμο, 18χρονη Ρομά και η σύζυγος του πατέρα της, κατηγορούνται για κλοπές και ληστεία σε διαμερίσματα, που παραβίαζαν στις Σέρρες! Η 18χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών, ενώ η 38χρονη συνεργός της, αναζητείται από την Αστυνομία. Η τελευταία εισβολή που επιχείρησαν σε διαμέρισμα στάθηκε και η αφορμή να γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους στην Αστυνομία. Πρωινές ώρες, παραβίασαν πόρτα διαμερίσματος, όπου διέμενε μια 70χρονη γυναίκα.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Μόλις βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού άρχισαν να ερευνούν σχολαστικά συρτάρια και κομοδίνα και βρήκαν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ, αλλά και μετρητά ύψους 1800 ευρώ. Εκείνη τη στιγμή, όμως, η νοικοκυρά, η οποία βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, κάτι που δεν γνώριζαν οι δύο γυναίκες-εισβολείς, εμφανίστηκε μπροστά  τους και βλέποντας ότι είχαν αρπάξει κοσμήματα και χρήματα, επιχείρησε να τις εμποδίσει να διαφύγουν. Οι δράστιδες φέρονται να την έσπρωξαν για να «ανοίξουν δρόμο». Ευτυχώς η 70χρονη δεν τραυματίστηκε.

Η καταγγελία στην ασφάλεια

Ακολούθησε, όμως, η καταγγελία στην Ασφάλεια Σερρών με τις περιγραφές του θύματος, τουλάχιστον όσων χαρακτηριστικών πρόλαβε να δει και να συγκρατήσει. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, οδηγήσαν καταρχήν στην εξιχνίαση της ληστείας σε βάρος της 70ψρονης ιδιοκτήτριας. Απεδείχθη, όμως ότι εμπλέκονταν και σε άλλες διαρρήξεις από τις οποίες αποκόμισαν συνολικά «λεία», που ξεπερνά τα 8.000 ευρώ!

Η Αστυνομία περιγράφει στη συνέχεια την τελευταία εισβολή των γυναικών: «Οι ανωτέρω παραβίασαν την οικία ημεδαπής γυναίκας στις Σέρρες, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, αξίας 2.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Στη συνέχεια, αφού έγιναν αντιληπτές και προκειμένου να διαφύγουν με τα κλοπιμαία, την απώθησαν βίαια».

Δύο εισβολές και μια απόπειρα

Από την έρευνα, που ακολούθησε, συνεχίζει η Αστυνομία, «προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 9 έως 16 Νοεμβρίου 2021 και πρωινές ώρες, διέπραξαν επιπλέον 2 διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε διαμερίσματα στις Σέρρες, από όπου συνολικά αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, όπως δήλωσαν οι παθούσες.

Συνολικά από την δράση τους,  αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ και κοσμήματα, αξίας 7.000 ευρώ. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Exit mobile version