Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί

Κλοπές αυτοκινήτων: Την υπόθεση εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Αργοστολίου στην Κεφαλλονιά

Ταξίδευαν σαν… τουρίστες σε νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου ως και στην Κρήτη. Δήθεν για να… θαυμάσουν τα αξιοθέατα νοίκιαζαν αυτοκίνητα, το ένα πίσω από το άλλο. Με πλαστά χαρτιά, τα παραλάμβαναν από τα γραφεία των επαγγελματιών των νησιών και στη συνέχεια, αντί να τα επιστρέψουν στην τακτή ημερομηνία, τα φόρτωναν στο πλοίο της γραμμής και σε άλλες τοποθεσίες τα παρέδιδαν, όπως όλα δείχνουν, σε μέλη συμμοριών για να χρησιμοποιηθούν και στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα!

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Την εγκληματική αυτή οργάνωση, που αποτελούσαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 25, 23 και 21 ετών, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Αργοστολίου στην Κεφαλλονιά, όπου είχαν φθάσει. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», της «πλαστογραφία» και της «υπεξαίρεσης».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συγκεκριμένα», αναφέρει η Αστυνομία «από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τέσσερις αλλοδαποί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα -στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 28χρονος- και με χρήση πλαστών εγγράφων προέβαιναν σε μισθώσεις αυτοκινήτων από εταιρίες ενοικιάσεων σε νησιά της Χώρας μας, τα οποία δεν επέστρεφαν, ενώ από τα έως τώρα στοιχειά, διαπιστώθηκε ότι ένα εκ των οχημάτων είχε χρησιμοποιηθεί σε μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών».

Καθώς οι αστυνομικοί έψαχναν τη σπείρα των πλαστογράφων ενοικιαστών σε πολλά νησιά, σχετικά σήματα είχαν φθάσει και στις Υπηρεσίες της Κεφαλλονιάς, όπως και αλλού. Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν  στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε, την προηγούμενη ημέρα με πλαστή άδεια διαμονής και άδεια ικανότητας οδήγησης, είχαν προβεί σε τρείς διαφορετικές μισθώσεις αυτοκινήτων από αντίστοιχες εταιρίες, στην περιοχή Σβορωνάτα Κεφαλληνίας.

Από τη Ζάκυνθο έως τη Μήλο και τη Σύρο

«Η περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών», καταλήγει η Αστυνομία «ανέδειξε την εμπλοκή της εγκληματικής ομάδας σε άλλες πέντε περιπτώσεις υπεξαίρεσης αυτοκινήτων, με την ίδια μεθοδολογία, εκ των οποίων οι δύο στη Ζάκυνθο, μία στο Ηράκλειο της Κρήτης, μία στη Μήλο και μία στη Σύρο, η τελευταία δε περίπτωση αφορά αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και εντοπίστηκε την 10.11.2021 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Στην κατοχή των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ, καθώς και πλήθος εισιτηρίων και αποδείξεων.

Αστυνομικός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις