Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολυτεχνείο επεισόδια 2021: Ανιστόρητη και απαράδεκτη συμπεριφορά, λέει ο Τασούλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο επεισόδια 2021: Ανιστόρητη και απαράδεκτη συμπεριφορά, λέει ο Τασούλας

Πολυτεχνείο επεισόδια 2021: Ο Κώστας Τασούλας καταδίκασε τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και της διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής, όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι.

Αποκρουστική χαρακτήρισε την εικόνα έξω από το Πολυτεχνείο όπου ομάδες φοιτητών πιάστηκαν στα χέρια, εμποδίζοντας διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, σε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Τασούλας καταδίκασε τα επεισόδια, μιλώντας για ανιστόρητη και απαράδεκτη συμπεριφορά για λόγους τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Συγκεκριμένα είπε: “Το Πολυτεχνείο είναι ένα σημαντικό επεισόδιο στην ιστορία της χώρας και δεν αποτελεί έπαθλο καμίας δράκας, καμίας μικρής ή μεγαλύτερης ομάδας, η οποία το διεκδικεί εναντίον άλλων ομάδων”.

Ακόμα, επεσήμανε πως η εικόνα έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, την οποία σώριασε το τανκς της τυραννίας, είναι αποκρουστική. Επίσης ανέφερε πως “γίνεται ένα είδος face control και διαπληκτίζονται για το ποιος επιτρέπεται και ποιος δεν επιτρέπεται να μπει σε ένα χώρο δημόσιου προσκυνήματος”, υπογραμμίζοντας πως η κριτική σε μια αντιπροσωπεία της Βουλής δεν είναι να την προσβάλλεις, αλλά να συμβάλλεις ώστε να γίνει αξιότερη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος είπε πως: “Πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε όλα αυτά που μας καθηλώνουν και να αντιμετωπίσουμε τα ιστορικά γεγονότα κατάματα”. Τέλος, κατέληξε, λέγοντας: “Αυτή η δράκα σήμερα δεν πρόσβαλε τη δημοκρατία, αλλά τον εαυτό της”.

Τι είπαν οι βουλευτές

Στα μηνύματα της εξέγερσης των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973 αναφέρθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα τους ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Ειδικότερα, ο Θοδωρής Δρίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: “Αν η Βουλή έχει να στείλει να ένα μήνυμα, είναι ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η ιστορία με τις μεγάλες παρεμβάσεις της ίδιας της κοινωνίας σε τέτοιες στιγμές σαν την εξέγερση του Νοέμβρη γράφει μεγάλες αλλαγές και μεγάλες κατακτήσεις, που υπερβαίνουν αυτό που ονομάσατε, κύριε Πρόεδρε, ‘τρέχουσα πολιτική συγκυρία'”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις