Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γενέθλια Φώφης Γεννηματά: Ο δημοσιογράφος Βασίλης Θωμόπουλος πόσταρε μια μοναδική φωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενέθλια Φώφης Γεννηματά: Ο δημοσιογράφος Βασίλης Θωμόπουλος πόσταρε μια μοναδική φωτογραφία

Γενέθλια Φώφης Γεννηματά: Ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Θωμόπουλος θυμήθηκε τα γενέθλια της Φώφης Γεννηματά και πόσταρε μια μοναδική φωτογραφία

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Θωμόπουλος, πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ και στέλεχος σε πολλά κανάλια στο παρελθόν, θυμήθηκε τα γενέθλια της Φώφης Γεννηματά και σε ένδειξη τιμής και πένθους, έγραψε για τη γνωριμία τους. Όταν εκείνη ήταν φοιτήτρια στο Πολιτικό της Νομικής και εκείνος καθοδηγητής της στη Σπουδάζουσα του ΠΑΣΟΚ. Γράφει για τη σεμνότητά της και τον τρόπο που αντιμετώπιζε το μέγεθος Γιώργος Γεννηματάς, ενώ συνοδεύει την ανάρτησή του με μια μοναδική φωτογραφία.

Την Φώφη καθισμένη να ζωγραφίζει αφίσες και πανό και τον Γιώργο Γεννηματά όρθιο από πάνω της να επιθεωρεί. Να επιθεωρεί τις προετοιμασίες για τη Γιορτή της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ το 1983 στην Πολυτεχνειούπολη.

Γράφει ο Βασίλης Θωμόπουλος:

17 Νοέμβρη, μεγάλη επέτειος για τη γενιά μου, αλλά είπα να γράψω λίγα λόγια για τη Φωφη. Πέρασαν πια αρκετές μέρες απο το σοκ και σήμερα είχε τα γενέθλια της.

Την πρωτογνώρισα πρωτοετή φοιτήτρια στο Πολιτικό της Νομικής. Ως Καθοδηγητής της /Γραμματεας της Σπουδάζουσας και μέλος της Επιτροπής Νεολαίας / είχα καθημερινή γνώση για όλα τα μέλη της ακμάζουσας τότε φοιτητικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Λοιπόν, η Φωφη ήταν απόλυτα συνεπης, σοβαρή και μετρημένη.

Ευγενικη, ξεχώριζε για το αρχοντικο της περπάτημα. Από πρώτο χέρι εζησα τη μεγάλη της αγωνία. “Όλοι περιμενουν από εμενα να βλέπουν έναν θηλυκό Γεννηματα”.

Τότε, ο Γιωργος Γεννηματας είχε εισβαλει με εντυπωσιακό τρόπο στην κεντρική σκηνή.

Ο Νικος, συμφοιτητής μου τότε /από τον χώρο της ΝΔ / και σήμερα διάσημος δημοσιογράφος μου είχε πει εντυπωσιασμενος: που τον κρύβατε αυτόν!

Η Φωφη λοιπόν είχε μπροστά της ένα μέγεθος γιγάντιο. Το διαχειριζόταν όμως με τον καλύτερο τρόπο αποφεύγοντας να ξανοίγεται πάνω από τις δυνάμεις της.

Η Φωφη δεν ήταν το μεγάλο ταλέντο, δεν ήταν η χαρισματική πολιτικός. Γιατί τα κατάφερε; Ακολούθησε τον δικό της τρόπο. Έκανε κάθε φορα το επόμενο βήμα με σύνεση και μετρο. Και μετά το επόμενο. Είχε ευαισθησία ανυπόκριτη. Η φράση “το ανθρωπινο πρόσωπο της πολιτικης ” δεν ήταν διαφημιστικό σλόγκαν. Της ταίριαζε απόλυτα.

Η μεγάλη συγκίνηση και οι αντιδράσεις μόλις μαθεύτηκε η είσοδος της στον Ευαγγελισμο και μετά ο θάνατος της ήταν μια αυθόρμητη εκδήλωση αγάπης για μια γυναίκα άξια που απέδειξε με τον δικό της τρόπο πως μπορείς να πετυχαίνεις και να νικας.

Ίσως ήταν και μια στάση αυτοκριτης και έκφραση συγγνώμης από αρκετούς που την υποτίμησαν.

Στη φωτό διακρίνεται ο Γεννηματας όταν ήρθε να “επιθεωρήσει” τις προετοιμασίες της Γιορτής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 1983 στην Πολυτεχνειούπολη. Μπροστά του: Φωφη /Πολιτικό Νομικής/, Λένα /Νομική/, Ελένη /Νομική/, Έπη /Πολιτικό Νομικής/

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις