Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Τασούλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Τασούλα

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: «Η κριτική σε ένα Κοινοβούλιο δεν είναι το να εμποδίσεις την αντιπροσωπεία του να καταθέσει στεφάνι»

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με παρέμβασή του στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Επέτειο της 17ης Νοεμβρίου καταδίκασε την παρεμπόδιση της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε «ανιστόρητους και απαράδεκτους» τους πρωταγωνιστές της ομάδας που παρεμπόδισε την αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι, σημειώνοντας πως είναι «δυστυχώς, νέοι άνθρωποι, αλλά ευτυχώς λίγοι». Το Πολυτεχνείο, είπε ο πρόεδρος της Βουλής «είναι ένα σημαντικό επεισόδιο στην Ιστορία της χώρας και δεν αποτελεί έπαθλο καμίας δράκας, καμίας μεγαλύτερης ή μικρότερης ομάδας που διεκδικεί, μαινόμενη, από μια άλλη ομάδα. Αυτήν τη στιγμή, η εικόνα έξω από την κύρια πύλη του Πολυτεχνείου, αυτή που σώριασε κάτω το τανκ της τυραννίας, είναι αποκρουστική, καθώς γίνεται ένα είδος face control και διαπληκτίζονται για το ποιος επιτρέπεται και ποιος όχι να εισέλθει σε έναν χώρο δημοσίου προσκυνήματος».

Αυτές οι συμπεριφορές, είπε ο κ. Τασούλας, «δεν αμαυρώνουν τη διαχρονικότητα ενός κορυφαίου γεγονότος, αλλά αμαυρώνουν τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, τη ζωή και την αισιοδοξία μας για το ότι πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε όλα αυτά που μας καθηλώνουν και να δούμε τα ιστορικά γεγονότα κατάματα».

«Η κριτική σε ένα Κοινοβούλιο δεν είναι το να εμποδίσεις την αντιπροσωπεία του να καταθέσει στεφάνι»

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «η κριτική σε ένα Κοινοβούλιο δεν είναι το να εμποδίσεις την αντιπροσωπεία του να καταθέσει στεφάνι» και «η κριτική σε μια εθνική αντιπροσωπεία δεν είναι να την προσβάλεις -γιατί δεν την προσβάλλεις-, τον εαυτό σου προσβάλλεις, αλλά το να φροντίσεις να γίνει αξιότερη, να εκπροσωπηθεί από ακόμα αξιότερους, και εάν μπορείς και εσύ, νέε, που αμφισβητείς αυτό το πολίτευμα, να συμβάλεις να το κάνεις καλύτερο, και όχι διά της βίας να παριστάνεις ότι μπορείς να το εμποδίσεις».

Αναφερόμενος στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων, ανέφερε πως αυτή «η δράκα των 15-20 οργισμένων νέων, σήμερα δεν πρόσβαλαν τη Δημοκρατία αλλά τον εαυτό τους», και με τον τρόπο τους «έθιξαν τον ελληνικό λαό στο πρόσωπο των αντιπροσώπων της Βουλής», εξηγώντας πως «η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που ο λαός αυτοκαθορίζεται» και «όσοι προσβάλλουν το εθνικό Κοινοβούλιο αμφισβητούν τη λαϊκή αντιπροσωπεία, το δικαίωμα, την ικανότητα και τη νοημοσύνη ενός λαού εν δημοκρατία να αυτοκαθορίζεται».

Το Πολυτεχνείο, είπε ο πρόεδρος της Βουλής, «θα μας καθορίζει και θα μας καθοδηγεί σε διαρκή βελτίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις