Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Ελλάδας και ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Ελλάδας και ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο

Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Ελλάδας και ΗΠΑ: Δείτε βίντεο από την εντυπωσιακή «αναμέτρηση» στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης

Εντυπωσιακοί ελιγμοί μαχητικών αεροσκαφών, υπερηχητικές ταχύτητες με τρομακτικές καταπονήσεις για τους πιλότους στον αέρα. Ψυχραιμία και υπομονή στην επιφάνεια της θάλασσας και στον βυθό, όπου τα πληρώματα των υποβρυχίων χρησιμοποιούν τακτικές απόκρυψης για να μην εντοπιστούν από τις εχθρικές μονάδες. Λίγο ως πολύ, η δουλειά των ανθρώπων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Πολλές φορές, η επίσης σκληρή και επίπονη καθημερινή δουλειά των στρατιωτικών στα τεθωρακισμένα περνά κάτω από το ραντάρ, αν και είναι πραγματικά απαιτητική.  Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα των στρατιωτικών που υπηρετούν στις μονάδες τεθωρακισμένων. Άρματα μάχης που πρέπει να κινηθούν με επιδεξιότητα, σε ένα δύσκολο περιβάλλον έχοντας παράλληλα να εκτελέσουν βολές με ακρίβεια.

Μια καλή εικόνα της στρατιωτικής ζωής στις μονάδες τεθωρακισμένων δίνει το βίντεο από τον διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης. Διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την 1η μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στο πεδίο βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Διαγωνίστηκαν Ουλαμοί Αρμάτων Μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού με άρματα LEO2 (A4 και HEL) και συμμετείχε επίσης ουλαμός Αρμάτων της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF). Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων.

Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, αποτέλεσε συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις