Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πόνος στο σεξ: Τι μπορεί να “δείχνει”
PLUS

Πόνος στο σεξ: Τι μπορεί να “δείχνει”

Πόνος στο σεξ: Ο πόνος δεν σου χαλάει μόνο την διάθεση, μπορεί και να σχετίζεται με ενδομητρίωση

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ είναι συχνά “σύμπτωμα” της ενδομητρίωσης. Πρόκειται για μία ασθένεια που προκαλείται όταν ο τύπος του ιστού που φυσιολογικά υπάρχει στο εσωτερικό της μήτρας (το ενδομήτριο) αρχίζει να αναπτύσσεται έξω από αυτή. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, περισσότερες από τις μισές γυναίκες με ενδομητρίωση παρουσιάζουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, και δυστυχώς πολλές από αυτές ούτε καν το αναφέρουν – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεις τη σεξουαλική επαφή.

Σύμφωνα με το shape.gr, καλό είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σου, προκειμένου να αποκλεισθούν άλλα αίτια που μπορεί να έχουν το ίδιο σύμπτωμα. Στη συνέχεια εμπιστέψου το σύντροφο σου. Το πρώτο σου ένστικτο ίσως είναι να αποκρύψεις τον πόνο, αλλά για τη δική σου άνεση και την υγεία της σχέσης σας, αυτό δεν είναι μια καλή μακροπρόθεσμη λύση.

topless woman lying on bed
Μαζί μπορείτε να ανακαλύψετε νέες στάσεις που δεν επιδεινώνουν την κατάσταση

Παράλληλα, κράτησε ένα ημερολόγιο των επαφών σας σε σχέση με τον κύκλο σου γιατί μπορεί κάποιες ημέρες του μήνα είναι καλύτερες από άλλες. Σε κάθε περίπτωση, ενίσχυσε τη διατροφή σου και επίλεξε ένα προηγμένο διατροφικό συμπλήρωμα που να περιέχει B12, Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη E και βιταμίνη C. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό TOG του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγ. Βρετανίας, μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στη διαχείριση του πόνου που οφείλεται στην ενδομητρίωση.

woman in black lace brassiere lying on bed
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις