Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 41χρονος εργάτης ΗΣΑΠ: Σοκ από το εργατικό δυστύχημα, ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της ομάδας του
ΕΛΛΑΔΑ

41χρονος εργάτης ΗΣΑΠ: Σοκ από το εργατικό δυστύχημα, ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της ομάδας του

41χρονος εργάτης ΗΣΑΠ: Ο άτυχος Πέτρος Γιάμαλης εργαζόταν επί 16 χρόνια ως εργοδηγός

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου στις γραμμές του ΗΣΑΠ μετά από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εργασίες λείανσης των γραμμών. Νεκρός από το τραγικό συμβάν έπεσε ένας 41χρονος εργοδηγός . Πρόκειται για τον Πέτρο Γιάμαλη, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του, προκειμένου να γλιτώσουν τη σύγκρουση με διερχόμενο συρμό, πήδηξαν από το μηχάνημα που επέβαιναν. Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός των άλλων δύο εργαζομένων, αλλά και ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό και τόνισε ότι η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Το «αντίο» του Ιωνικού στον άτυχο εργοδηγό

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι δεν μπορούν να διανοηθούν πως «έφυγε» έτσι άδικα από τη ζωή, εν ώρα εργασίας ο 41χρονος εργοδηγός. Νωρίτερα ο Ιωνικός Νίκαιας αποχαιρέτησε με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Πέτρο Γιάμαλη, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους τους του άτυχου 41χρονου.

«Καλό ταξίδι Πέτρο! Ολόκληρη η οικογένεια του Ιωνικού βρίσκεται σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος του φιλάθλου της ομάδας μας Πέτρου Γιάμαλη. Είναι από τις στιγμές που ότι κι αν γράψουμε θα είναι λίγο. Κρίμα και άδικο! Υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αγνός και ανιδιοτελής φίλαθλος του Ιωνικού. Καλό παράδεισο Πέτρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου. Ο 41χρονος ήταν εργοδηγός επί 16 χρόνια, ενώ οι συνάδελφοί του που παραμένουν συγκλονισμένοι από το χαμό του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που είχε πάθος με τη δουλειά του.

Πώς έγινε το δυστύχημα στις ράγες του ΗΣΑΠ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σπύρος Ρεβύθης, «το θέμα ήταν ότι σε αυτή την ανεξέλεγκτη κούρσα θανάτου δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο παρά να πηδήξουν. Εάν έμεναν μέσα, με τη σύγκρουση θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς. Θέλουμε να διερευνηθούν τα αίτιά του. Είμαστε συντετριμμένοι».

Το εργατικό δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης, την ώρα που το σύστημα ήταν κλειστό. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται με συγκεκριμένο τύπο λοκομοτίβας, ένα «τρένο» τριών βαγονιών το οποίο λειαίνει τις γραμμές. Παρόμοιες εργασίες γίνονται τόσο στις γραμμές του μετρό όσο και του τραμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εργασίες είχε αναλάβει εργολαβικά η γερμανική Schweerbau GMBH & CO KG, η οποία είχε φέρει και τη λοκομοτίβα -που δεν ανήκε στη ΣΤΑΣΥ.

Βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος:

Κατά τη διάρκεια των εργασιών λείανσης χάθηκε ο έλεγχος της λοκομοτίβας και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έσπασαν τα φρένα και πως γι’ αυτό δεν ήταν σε θέση να τη σταματήσουν οι εργαζόμενοι. Επισήμως, μέχρι στιγμής, τονίζεται ότι η λοκομοτίβα βγήκε εκτός ελέγχου «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις