Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοδωρικάκος: Να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η περιουσία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η περιουσία

Θεοδωρικάκος: Εξυπακούεται ότι η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να συμβάλει με τα μέτρα ασφαλείας, στο να υπάρχει τάξη, ασφάλεια κι ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας.

Αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι είναι και «πρέπει να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός». Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης τόνισε. «Εξυπακούεται ότι η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να συμβάλει με τα μέτρα ασφαλείας, στο να υπάρχει τάξη, ασφάλεια κι ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας. Να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και των πολιτών οι οποίοι θα εργάζονται και θα κινούνται κανονικά στους δρόμους και η περιουσία των πολιτών», επεσήμανε ο Υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απευθύνοντας και έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εορτασμού του Πολυτεχνείου να ανταποκριθούν με ευθύνη και να διαφυλάξουν το μήνυμα της επετείου.

Για την ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας στις γειτονιές της Αττικής, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Έχουμε ήδη πάρει μέτρα για αυτό, διαθέσαμε 1000 πρόσθετους νέους αστυνομικούς στα αστυνομικά τμήματα και το κυριότερο και πάρα πολύ σημαντικό έχει γίνει πράξει από την 1η Νοεμβρίου ότι κάθε βράδυ, κάθε νύχτα από τις 24:00 ως τις 06:00 το πρωί έχουν αυξηθεί κατά 100 τα πλήρως στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας που περιπολούν στις γειτονίες και ενισχύουν την ασφάλεια και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, έως τώρα ήταν 60 και έχουν γίνει 160 και πιστεύω ότι υπάρχει πολύ σοβαρή διαφορά τα βράδια».

Η παραβατικότητα των ανηλίκων

Ερωτηθείς για την έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα φαινόμενο πάρα πολύ αρνητικό και ανησυχητικό. Βέβαια έχει πάρα πολλές αιτίες οι οποίες φεύγουν της αποκλειστικής πλευράς της αστυνομικής δράσης. Η Ελληνική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα, το κάνει και θα το κάνει με πάρα πολύ ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο πολλαπλασιάζοντας της παρουσία της παντού εντοπίζοντας τέτοιου είδους περιπτώσεις και κάνοντας αυτό που πρέπει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις