Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: Μέσα στην εβδομάδα, λεει ο Πλεύρης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: Μέσα στην εβδομάδα, λεει ο Πλεύρης

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: «Ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά μας έρχονται ονόματα γιατρών που θέλουν να έρθουν στο ΕΣΥ»

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία της επίταξης υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. «Ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά μας έρχονται ονόματα γιατρών που θέλουν να έρθουν στο ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας» τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του Open. Όπως διευκρίνισε από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επιστράτευσης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Σήμερα, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών» συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους, επιθυμία μας είναι να εξαντλήσουμε την εθελοντική παρουσία των γιατρών». «Υπάρχει μια κινητικότητα μέσα στην εβδομάδα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα κενά ξεκινώντας από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Ελλάδα αλλά το μέτρο μπορεί να επεκταθεί αν χρειαστεί» κατάληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις