Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορίες Πακιστανών διακινητών: Απαγάγουν, φυλακίζουν και κακοποιούν μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορίες Πακιστανών διακινητών: Απαγάγουν, φυλακίζουν και κακοποιούν μετανάστες

Συμμορίες Πακιστανών διακινητών: Οργανωμένες κι ανελέητες συμμορίες Πακιστανών

Οργανωμένες κι ανελέητες συμμορίες Πακιστανών διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, πιάνουν «αιχμαλώτους» τους διακινούμενους, τους μεταφέρουν σε τρισάθλια παραπήγματα σε δασικές περιοχές κι εκεί τους κακοποιούν σωματικά για να αναγκάσουν τους συγγενείς τους να πληρώσουν «λύτρα» για την απελευθέρωσή τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε λιγότερο από έναν μήνα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καταφέρνουν να εξαρθρώσουν τη δεύτερη συμμορία Πακιστανών, οι οποίοι «φυλάκιζαν» και χτυπούσαν ομοεθνείς τους και Σομαλούς, παράτυπους μετανάστες, τους οποίους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους προωθούσαν στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «την απελευθέρωση επτά αλλοδαπών, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε δασική περιοχή κοντά στον οικισμό Νυμφόπετρα, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις εμπλεκόμενοι (σ.σ. Πακιστανοί) στην υπόθεση, ηλικίας 22, 20 και 28 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης, της Αρπαγής, της Σωματικής Βλάβης και της Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. «Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα», αναφέρεται, «το κύκλωμα διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα, ενώ κάποια μέλη του, αναλαμβάνοντας το ρόλο του “φύλακα”, κρατούσαν παρά τη θέλησή τους άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ παράλληλα τα απειλούσαν και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους».

Κοντάρια, μαχαίρια, καλέμι

Οι αστυνομικοί αφόπλισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού κατάσχεσαν στην κατοχή τους, ένα ξύλο-κοντάρι, δύο μαχαίρια κι ένα μεταλλικό καλέμι.

Βρήκαν, επίσης, δύο τετράδια με σημειώσεις και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. ΄Όλα θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των απαχθέντων παράτυπων μεταναστών από τα μέλη της συμμορίας.

Η δεύτερη συμμορία

Όπως προαναφέρθηκε, είναι η δεύτερη σκληρή συμμορία απαγωγέων διακινητών, που εξαρθρώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το Alphafreepress, έγραφε:

«Μέλη σκληρής συμμορίας Πακιστανών διακινητών- απαγωγέων, συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς είχαν «φυλακίσει» εννέα ομοεθνείς τους σε διαμερίσματα της περιοχής του Ευόσμου και απαιτούσαν είτε από τους ίδιους είτε από συγγενείς τους, την καταβολή «λύτρων» από 1.000 έως 2.000 ευρώ για να τους απελευθερώσουν.

Τα δυο αδέλφια

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο Πακιστανοί, που βρίσκονται στη Μυτιλήνη, απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού και κατήγγειλαν ότι άγνωστα άτομα είχαν απαγάγει τον αδερφό τους και τους ζητούσαν για την απελευθέρωση του, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών, τόσο της Μυτιλήνης όσο και της Θεσσαλονίκης, που συνεργάστηκαν, προέκυψε ως τόπος κράτησης του απαχθέντα, άγνωστη τοποθεσία στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Άμεσα, υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και βραδινές ώρες της επομένης της καταγγελίας, υπό τις οδηγίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ορίσθηκε παράδοση του αιτούμενου χρηματικού ποσού στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στο σημείο παράδοσης, μετέβη ο 50χρονος απαχθείς, καθώς επίσης και 27χρονος Πακιστανός, μέλος της συμμορίας των απαγωγέων, ο οποίος, αφού παρέλαβε το προσημειωμένο από την Αστυνομία, χρηματικό ποσό, συνελήφθη και αυτομάτως απελευθερώθηκε ο 50χρονος Πακιστανός.

Η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί.

Σε δεύτερη επιχείρηση σε διαμερίσματα στον του Εύοσμο, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν άλλοι οκτώ απαχθέντες αλλοδαποί, για τους οποίους δεν είχαν δοθεί «λύτρα» και φοβούνταν για τη ζωή τους.

Συνελήφθησαν άλλοι δύο Πακιστανοί της συμμορίας, ως απαγωγείς-συνεργοί με ρόλους «φρουρών» των απαχθέντων αλλοδαπών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις