Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διπλή μάσκα στα ΜΜΕ: Τα μέτρα που θα συζητηθούν στην επιτροπή των ειδικών
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή μάσκα στα ΜΜΕ: Τα μέτρα που θα συζητηθούν στην επιτροπή των ειδικών

Διπλή μάσκα στα ΜΜΕ: Σενάρια για χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ αλλά και υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 60 εξετάζει η κυβέρνηση

Ενώ τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση έχει θέσει στο τραπέζι της συζήτησης με την επιτροπή των ειδικών όλα τα σενάρια για ποια ακόμη μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Πέραν λοιπόν των όποιων ακόμη μέτρων ληφθούν για τους ανεμβολίαστους, η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά, το πρωί της Κυριακής (14/11) του ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη στο Mega, ο οποίος σημείωσε πως: «Στα ΜΜΜ, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα».

Στο τραπέζι η υποχρεωτική 3η δόση για τους άνω των 65

Παράλληλα, ο κ. Κοντογεώργης αποκάλυψε ότι: «Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την 3η αναμνηστική δόση. Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους».

«Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την 3η δόση. Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Σκέρτσος: Στο τραπέζι υποχρεωτική 3η δόση στους άνω των 60 για είσοδο σε κλειστούς χώρους

Στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε, μέσω συνέντευξής του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, ο οποίος σημείωσε ότι έχει τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της υποχρεωτικής τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού στους άνω των 60 ετών για να μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους. Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχει δώσει η αναμνηστική τρίτη δόση σε Ισραήλ και Βρετανία, ενώ έκανε λόγο για «ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Αναλυτικά, στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως το φράγμα των 7 εκατομμυρίων εμβολιασμένων πολιτών είναι πλέον πολύ κοντά, πρέπει όμως να πάμε ακόμη πιο ψηλά από αυτό για να μειώσουμε τους κινδύνους. Τονίζει ότι «δεν νοείται lockdown ενώ πλέον έχουμε εμβόλιο και εμβολιασμένους 3 στους 4 ενηλίκους», υπογραμμίζει ότι «όποιος κάνει το εμβόλιο κερδίζει την ελευθερία του, συνεχίζοντας ωστόσο να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας», ενώ απαντά σε αιτιάσεις περί ατολμίας τονίζοντας ότι «η υποχρεωτικότητα λέγεται πολύ πιο εύκολα από όσο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις