Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανεμβολίαστοι Ελλάδα – Γραβάνης: Στο έλεος του κορoνοϊού το 55% του πληθυσμού
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστοι Ελλάδα – Γραβάνης: Στο έλεος του κορoνοϊού το 55% του πληθυσμού

Ανεμβολίαστοι Ελλάδα - Γραβάνης: Πότε ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε μια ενδημική γριπώδη νόσο. Στο έλεός του το 55% του πληθυσμού λέει ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης.

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε για την πανδημία ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το 55% του πληθυσμού βρίσκεται στο έλεος του κορονοϊού. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε πως το ποσοστό αυτό προκύπτει από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το 5-7% πλήρως εμβολιασμένων με ασθενές ανοσοποιητικό και το 10-15% των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους και χρειάζονται την τρίτη δόση.

Πότε ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε μια ενδημική γριπώδη νόσο

“Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε” δήλωσε ο καθηγητής, ενώ εκτίμησε ότι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική γριπώδη νόσο ακόμα και μέσα στον επόμενο, εφόσον εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί. Σε αυτή την περίπτωση είπε πως “Θα μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι , χωρίς προβλήματα”. Επεσήμανε επίσης ότι η φυσική ανοσία είναι χαμηλότερης δύναμης και εμβέλειας σε σχέση με εκείνη που προσφέρει το εμβόλιο, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι την “επιλέξουν” θα πληρώσουν το τίμημα ενώ κάποιοι θα χάσουν και τη ζωή τους. “Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι το εμβόλιο”, υπογράμμισε.

Αναγκαία η τρίτη δόση

Αναγκαία χαρακτήρισε την τρίτη δόση από την πλευρά του ο καθηγητής ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Επανέλαβε πως την ενισχυτική δόση πρέπει να κάνουν μετά τους έξι μήνες και όσοι έχουν νοσήσει καθώς και όσοι έχουν υψηλά αντισώματα. Ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι τυχαίο ότι κράτη όπως η Ισπανία με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, έχουν καταφέρει μείωση στον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις