Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αδιάφθοροι ΕΛΑΣ: Συνέλαβαν λιμενικό και ιδιώτη για παράνομες άδειες
ΕΛΛΑΔΑ

Αδιάφθοροι ΕΛΑΣ: Συνέλαβαν λιμενικό και ιδιώτη για παράνομες άδειες

Αδιάφθοροι ΕΛΑΣ: Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Λιμενικός και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία της  έκδοσης αδειών πλοών, σε σκάφη αναψυχής, κατά παράβαση των κανονισμών. Δηλαδή, έναντι αμοιβής, όπως προκύπτει από την έρευνα, που κυμαινόταν από 150 έως και 5.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση, εξέδιδαν τις άδειες πλοών είτε με πλαστά δικαιολογητικά η χωρίς καν δικαιολογητικά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η υπόθεση έχει ακόμη μεγαλύτερο βάθος, καθώς οι «αδιάφθοροι» στη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση του κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκεται και τρίτο άτομο που αναζητείται, εκτός από την έρευνα στο Τμήμα Λιμενικού Περάματος, όπου έγιναν οι συλλήψεις, πραγματοποίησαν  έφοδο σε δύο  ακόμη Λιμενικά Τμήματα και  έλαβαν προς  περαιτέρω έλεγχο φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών από 57 φακέλους λεμβολογίων και μικρών σκαφών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν Λιμενικός και ιδιώτης για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία οι συλληφθέντες, καθώς και ένα ακόμη άτομο, το οποίο αναζητείται, εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης άδειας εκτέλεσης πλοών, χωρίς τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά»

Στις έρευνες των Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

Δέκα τέσσερις  σφραγίδες με επωνυμίες επιχειρήσεων εμπορίας εξωλέμβιων μηχανών και ναυτιλιακών ειδών, μπλοκ τιμολογίων με εγγραφές σκαφών και μηχανών, κενά φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων συνεχόμενης αποδιδόμενης ισχύος μηχανών, κενές βεβαιώσεις ναυπηγών και κενές δηλώσεις συμμόρφωσης σκαφών αναψυχής.

Κατασχέθηκαν, επίσης, ένας φορητός ηλεκτρονικό υπολογιστής, φωτοτυπία άδειας εκτέλεση πλοών σκάφους κ.λπ. δικαιολογητικά, πρωτότυπη άδεια εκτέλεσης πλοών σκάφους κ.λπ. δικαιολογητικά, πιστόλι αερίου – κρότου, γεμιστήρα και αβολίδωτο φυσίγγιο.

Το κατασχεθέν όπλο απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις